Nogomet

Zbog njih vrijedi kisnuti

Bernard Jurišić • srijeda, 21.11.2007.

Koliko vas je sanjalo jednog dana istrčati na travnjak londonskog Wembleya? Makar i praznog, makar samo na trenutak? Dojam je zaista veličanstven, teško opisiv riječima čak i za nekoga komu je to posao. Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je trening na najskupljem stadionu na svijetu, koji je otkrio da ćemo u srijedu ipak biti oslabljeni. Iz Londona za Sportnet.hr Bernard Jurišić

Ako ćemo biti cinični poput pravog Engleza, rekli bismo da je nadzemnim putem lakše doći iz Hrvatske u London, nego iz centra grada u znameniti kvart Wembley. Ovo "znamenit" shvatite uvjetno, jer osim najskupljeg i zacijelo najljepšeg stadiona na svijetu, ništa više tu nećete vidjeti. Dapače, s prvim mrakom pametnije je "kliznuti" natrag prema centru, jer je to kvart kojeg naseljava uglavnom siromašna neeuropska "klijentela".

Slika 1 od 2.
Foto: Dragan Kovač

Hrvatski reprezentativci u 18:30 sati imali su zakazan trening na grandioznom zdanju, što je omogućilo i nama "smrtnicima" da se prošećemo travnjakom wembleyskog stadiona. Već spomenuh da je teško riječima dočarati onaj trenutak kad iz utrobe stadiona izronite pred tribine najznamenitijeg europskog stadiona, koji je nedavno obukao novo ruho.

Vezane vijesti

Svi mi koji smo imali tu sreću reagirali smo na jednak način. Otvorenih usta. Onaj tko na njemu ima prigodu zaigrati ili na njemu uživati u nogometnom doživljaju kakav nas čeka u srijedu, zaista je sretan čovjek.

Slika 2 od 3.
Foto: Dragan Kovač

Trening naših protekao je u uobičajenom rastrčavanju i rastezanju, kojeg je pratila vječno dosadna londonska kiša. Ona koja pada, a vi ne kisnete. Nakon toga momčadi su se podijelile na već standardnu postavu "Starih" i "Mladih", koji su odigrali međusobni susret bez pogodaka.

Za "Stare" su igrali: Runje, R.Kovač, Šimić, Šimunić, Vejić, N.Kovač, Vranješ, Prosinečki, Babić, Olić i Petrić, a za "Mlade": Pletikosa, Drpić, Knežević, Ćorluka, Pranjić, Vukojević, Kranjčar, Modrić, Srna, Da Silva i Mandžukić.

Završetak treninga donio je i jednu lošu vijest. Mladen Petrić zbog lakše ozljede ipak je otpao iz kombinacija za nastup u srijedu. Tako će prilično vjerojatno hrvatski tandem napadača na Wembleyu činiti Da Silva i Olić.

Slika 3 od 4.
Foto: Dragan Kovač

Atmosfera među našim igračima bila je standardno sjajna, uz ozbiljan rad, ali i puno smijeha. Naši igrači djelovali su motivirano i "napaljeno" da pokažu kako rezultat iz Skopja nema nikakvu težinu, ali i da se dokažu Englezima. Bilo je lijepo vidjeti s koliko više uvažavanja i poštovanja engleski novinari pristupaju i komuniciraju s našim izbornikom i nogometašima po završetku treninga, nego što je to bio slučaj uoči naše prve međusobne utakmice u Zagrebu. Iako im "igra" i samo bod za prolazak na EP, Englezi nikako nisu mirni i nikako ne smatraju da je eventualna pobjeda Hrvatske u srijedu "znanstvena fantastika". Ovog puta pušu i na hladno.

Ta dosadna kišica počela je prerastati u pravi pljusak, pa smo je polako ali sigurno – ipak počeli osjećati. No, nema ljutnje, zbog njih je vrijedilo kisnuti. I zbog Wembleya i zbog naših reprezentativaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!