Rukomet

Regionalna liga za rukometašice

Goran Markuš • petak, 23.11.2007.

Početkom ovoga ljeta, rukometni klub Budućnost iz Podgorice je pokrenuo inicijativu za osnivanje regionalne lige na prostorima bivše Jugoslavije. Inicijativa je podržana sa svih strana i liga bi trebala krenuti prve nedjelje u rujnu 2008. godine...

Početkom ovoga tjedna u Podgorici je održan prvi sastanak na kojemu se nisu pojavili predstavnici hrvatskih klubova, Podravke Vegete i Lokomotiva, no koliko saznajemo klubovi su načelno vrlo zainteresirani.

Osim Podravke i Lokomotive u ligi bi sudjelovali makedonski Kometal, srpski klubovi Naisa Niš i Lasta, slovenski Krim, austrijski Hypo i crnogorska Budućnost. Kao glavni razlog većina klubova navodi nedostatak jakih utakmica u domaćim prvenstvima, što se kasnije odražava na europske rezultate.

Vezane vijesti

Na sastanku je određeni i preliminarni budžet od 400.000 eura. Do kraja ove godine namjerava se potpisati ugovor sa generalnim sponzorom lige koji bi trebao pokriti 50 posto troškova, dok će ostatak namiriti klubovi.

15. siječanj je rok do kojeg bi zainteresirani klubovi trebali dobiti suglasnost od nacionalnih saveza, a 30. siječnja je zakazan sastanak u Ljubljani na kojemu bi se precizirali detalji ligaškog nadmetanja.

Najavljeno je kako bi se trebalo igrati po liga sustavu, svatko sa svakim nakon čega bi se četiri najuspješnije ekipe plasirale na Final Four. Liga bi trebala startati prve nedjelje u rujnu 2008., a doigravanje bi trebalo biti održano u travnju slijedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!