Rukomet

Osijek i Moslavina izborili prolaze

Branko Barić • subota, 24.11.2007.

Subota je bila odličan dan za hrvatske rukometne klubove u Europi. Osijek je na svom terenu nadoknadio zaostatak iz Turske, a Moslavina je svoju prednost uspjela obraniti u Makedoniji...

Osijek se iz Turske vratio sa zaostatkom od četiri gola (21:25) i u uzvratu ih je čekao težak zadatak. Još je teže izgledalo nakon što je Bešiktaš poveo 6:4 početkom susreta, a do prvog vodstva domaćini stižu tek u 23. minuti kada Androš postiže pogodak za 7:6. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 11:11 i osmina finala Kupa EHF nije bila ništa bliže nego na početku susreta.

No drugi dio kreće puno bolje i već nakon sedam minuta igre Osijek je sustigao ukupnu prednost Turaka (16:12). Tu prednost čuvaju sve do 56. minute kad gosti smanjuju na 22:20 i opasno se približavaju prolazu. Do kraja Pažin i Tomas postižu pogotke za 24:20, rezultat koji Osječane vodi u sljedeće kolo zbog većeg broja postignutih golova u gostima.

Pažin je bio najefikasniji igrač utakmice s deset pogodaka, a velike zasluge za prolaz pripadaju i vrataru Vujoviću koji je skupio 15 obrana.

Moslavina je u prvom susretu trećeg kola Challenge kupa u Kutini protiv Prespe slavila s 18 pogodaka razlike, pa je uzvrat u Resenu bio samo formalnost. No ipak vjerojatno nikom u redovima hrvatske momčadi nije bilo svejedno na poluvremenu kad je na semaforu stajalo 21:14 za domaćine, pa su Kutinjani iz svlačionice istrčali odlučni da ne dopuste eventualno čudo. Drugo poluvrijeme je bilo i potpuno druga priča, pa su se Makedonci morali zadovoljiti s minimalnom pobjedom 32:31 u ovom susretu i časnim oproštanjem od Europe.

Kup EHF, treće kolo: Osijek Elektromodul – Bešiktaš JP 24:20 (21:25)

Challenge kup, treće kolo: Prespa – Moslavina 32:31 (27:45)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!