Rukomet

Pipu pobjeda i u Šapcu

Ivana Strahija • nedjelja, 25.11.2007.

Pipo je u uzvratnoj utakmici 3. kola Challenge kupa bio bolji od Metaloplastike, premda je ovog puta rezultat bio 31:30. No, pobjedi se u zube ne gleda, a ono najvažnije, prolazak u osminu finala, ostvareno je.

Međimurska ekspedicija u srpski Šabac prošla je iznimno dobro, jer su Čakovčani ostvarili i drugu pobjedu. Hrvatski su rukometaši u Šapcu lijepo dočekani, a susret je bio vrlo korektan.

U prvom dijelu utakmice Čakovčani su u stvari riješili sve, po isteku prvih 30 minuta imaju 16:8. Na tome treba i opet zahvaliti odličnoj obrani, ali i vrataru Šegi, koji je stručno zaključao pristup hrvatskoj mreži.

Trener Canjuga u drugom je poluvremenu u igru uveo mlade igrače, kao i one koji su u dosadašnjem tijeku hrvatskog prvenstva dobili manju minutažu, pošto nije morao strepiti za rezultat. Posljedica takve postave je svega +1 na kraju utakmice, no valja priznati da je i nestandardni čakovečki sastav bio razigran i atraktivan.

Perutnina Pipo IPC tako putuje u osminu finala europskog natjecanja, a tamo će joj se pridružiti još 15 ekipa koje su prošle treće kolo. Uz Moslavinu, za sad su i bjeloruski Arkatron Minsk, litavski Granitas-Karys Kaunas, rumunjski CSU Poli-Izometal Timisoara, austrijski Alpla HC Hard, bosanska Sloga Doboj te švicarski Pfadi Winterthur, uhvatili vlak za nastavak Challenge kupa.

Challenge kup 3. kolo: MT Zorka Keramika – Perutnina Pipo IPC 30:31 (8:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!