Rukomet

Lazarov: "U drugom krugu ćemo biti bolji"

Ivor Krapac • nedjelja, 25.11.2007.

Zagrebačko Croatia osiguranje ostaje u elitnom klupskom europskom natjecanju i to je bilo jedino bitno iz domaćeg kuta gledanja nakon pobjede nad Kadetten Schaffhausenom u posljednjem kolu skupine C prvog kruga. Gosti iz Švicarske borili su se koliko su mogli, no bez dva važna aduta, ozlijeđenih Litavaca Marcinkeviciusa i Klimciauskasa, nisu mogli izboriti više od časnog poraza...

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

"Čestitam Zagrebu na pobjedi, bili su bolji, cijelo vrijeme vodili i zasluženo dobili. Ne bih se htio vaditi na probleme s izostancima u našem sastavu, to je dio sporta", kazao je Goran Perkovac komentirajući poraz svoje momčadi: "Zagreb je ponovno nosio Lazarov koji je danas odigrao vanserijski, a što se nas tiče, borili smo se koliko smo mogli, željeli smo pobjedu, no jednostavno nisam imao dovoljno igrača na raspolaganju."

"U ovoj skupini je sve išlo protiv nas. Imali smo svoje prilike u nekoliko utakmica, a odmogla nam je i jučerašnja Vardarova pobjeda nad Ademar Leonom, rezultat koji, mislim, nije bio previše fer. No, sve je to sport... Puno toga se poklopilo da ne odemo dalje, a mogli smo čak biti i prvi u skupini", dodao je hrvatski stručnjak na klupi švicarskog kluba.

Vezane vijesti

Rumunj Rares Jurca, prošle sezone u redovima Zagrebaša, a sada član Kadetten Schaffhausena, također je čestitao domaćoj momčadi: "Utakmica je bila strašno teška, a mi smo bili bez dva igrača i zbog tog nam je bilo još teže... Želim sreću Zagrebu u nastavku natjecanja."

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

Lino Červar mogao je odahnuti: "Moram čestitati suparnicima na velikoj borbi i zaželjeti im sve najbolje u Kupu kupova, a čestitam i svojim igračima, ostali smo u Ligi prvaka, što Zagrebu nije uspjelo prošle sezone."

Trener zagrebačkih "osiguravatelja" posebno je istaknuo ulogu svojih najbližih suradnika: "Predvođeni mojim asistentom Senjaninom Maglajlijom, puno su radili u mojoj odsutnosti. Žao mi je što nisam cijelo vrijeme bio uz momčad, no, nisam se gurao u Zagreb, imao sam i druga zaduženja, čovjek sam od riječi i morao sam ih odraditi... Na proljeće ćemo imati više vremena, bolje ćemo se uigrati." Červar je potom dodao da je rukomet njegov glavni prioritet, a znači li to da će one političke potpuno gurnuti u drugi plan - ostaje da vidimo.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Na kraju, zahvalio bih i navijačima koji su nas danas podržali, kao i sredstvima javnog priopćavanja koji su nas na neki način obranili i kad nije išlo, na tome sam zahvalan", dodao je šef struke CO-a.

Kiro Lazarov iznio je najveći dio tereta na terenu, predvodeći Zagrebaše do pobjede s 11 pogodaka: "Kada smo dobili ovu skupinu, svima se činilo da je laka, ali pokazalo se da nije bila. Schaffhausen je kvalitetna momčad s 14 igrača, Vardar je također kvalitetan i borben, bila je to najizjednačenija grupa od svih."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

"Zadovoljan sam što smo se plasirali u drugi krug, tamo ćemo biti bolji. I u prvom krugu smo pokazali kvalitetu, ali nismo znali privesti kraju utakmice u kojima smo vodili... Imamo jako dobru i perspektivnu momčad, s dva-tri pojačanja bili bismo ekipa za respekt, jasno je da s ovakvim padovima u igri ne bismo mogli protiv jakih suparnika koji nas čekaju", nastavio je makedonski desni vanjski.

Na pitanje vidi li mogućnost da on bude vođa ove momčadi na terenu, Lazarov je kazao da to nije presudno: "U momčadi ima dosta iskusnih, i ja tu spadam, ali prije svega trebamo biti momčad, razumijeti se u igri i van terena. Ovo je nova momčad, nije je lako posložiti u par mjeseci... Svi se trebamo naviknuti na novi sustav, imamo igrače koji se u njemu još ne snalaze najbolje, mislim da je prije svega problem u glavama."

Liga prvaka nastavlja se početkom veljače, Zagrebaši će imati dovoljno vremena da pokušaju popraviti sve poteškoće s kojima su se sudarali.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!