Nogomet

Povratak Ivana Klasnića, Olić i Kranjčar strijelci

Ante Pažanin • ponedjeljak, 26.11.2007.

Nakon sjajne kvalifikacijske srijede ovog smo se vikenda vratili ligaškim dvoboija. Što se tiče naših igrača glavna vijest svakako je povratak Ivana Klasnića na nogometne terene nakon osam mjeseci izostanka zbog transplatacije bubrega. Iako su mnogi sumnjali u njegov povratak Ivan se ipak vratio i pokazao da su teški dani iza njega. Osim toga s odličnom formom nastavljaju Ivica Olić i Niko Kranjčar koji su bili strijelci i u ovom kolu, a Danijel Pranjić i Ivan Rakitić bili su asistenti...

Mladen Petrić (Borussia Dortmund) – strijelac pobjedonosnog pogotka na Wembleyu doživio je antiklimaks u ovom kolu Bundeslige. Iako je odigrao cijelu utakmicu nije mogao pomoći svojoj momčadi koja je odigrala još jednu blijedu i slabu partiju i doživjela novi poraz, ovaj put u Nurnbergu (2:0).

Robert Kovač (Borussia Dortmund) – stup obrane naše reprezentacije sudjelovao je kao i Mladen svih 90 minuta u sedmom porazu Borussie ove godine.

Josip Šimunić (Hertha) – još jednom svih 90 minuta i još jednom u veznom redu berlinske momčadi u porazu kod Karlsruhera (2:1). Joe je svakako jedan od najstandardnijih reprezentativaca što može veseliti izbornika Bilića.

Leon Benko (Nurnberg) – nije ulazio u igru na utakmici s Borussiom.

Ivica Olić (HSV) - Ola je definitivno u životnoj formi. Nakon što je u srijedu uništavao englesku obranu, u ovom kolu je ponovno bio strijelac za svoj HSV. Na utakmici protiv Hanse nakon nekoliko promašenih prilika svoju dobru igru ipak je okrunio pogotkom u 61. minuti, nakon ubacivanja Atoube glavom je potvrdio pobjedu momčadi iz Hamburga. Zamijenjen je u 77. minuti. HSV i Olić u velikoj su formi tako da će pred Dinamom na Maksimiru biti jako teška utakmica kada se ove dvije momčadi susretnu za 10-ak dana u Ligi Uefa.

Ivan Klasnić (Werder) – Iako su mnogi vjerovali da se Ivan više nikada neće vratiti na nogometne travnjake nakon dvije transplatacije bubrega on je svima dokazao da on to želi i može. Nakon osam mjeseci stanke odigrao je 64. minute za Werder koji je pobijedio Energie u gostima s 2:0. Imao je i dobru priliku na početku susreta kada je slabo reagirao pred vratarom Energia. Jako lijepa vijest za sve hrvatske ljubitelje nogometa i dakako za samog Ivana koji je nakon što je prebrodio sve tegobe rekao da će se vratiti nogometu i na kraju je održao svoje obećanje.

Jurica Vranješ (Werder) – sudjelovao zadnjih 10 minuta u pobjedi u Cottbusu.

Mario Cvitanović (Energie Cottbus) – odigrao svih 90 minuta u dvoboju s Werderom, skrivio jedanaesterac na Rosenbergu iz kojeg su gosti iz Bremena poveli.

Stiven Rivić (Energie Cottbus) – cijela utakmica protiv Werdera, bez pravog učinka.

Kristijan Ipša (Energie Cottbus) – Kristijan je i ovo kolo odgledao s klupe za pričuve.

Ivan Rakitić (Schalke) – najmlađi hrvatski reprezentativac odigrao je vrlo dobro svih 90 minuta u sjajnoj utakmici u kojoj je njegova momčad pobijedila u gostima kod Hannovera (3:2). Ivan je imao dobru priliku u 13 minuti kada se nije dobro snašao pred golom domaćina, a u 41. minuti nakon njegovog ubačaja Kuranyi je zabio gol za 1:1.

Andre Mijatović (Arminia Bielefeld) - bivši igrač Rijeke i Dinama zbog ozljede nije konkurirao za utakmicu s Bochumom koju je njegov klub izgubio 3:0.

Ivo Iličević (Bochum) – član mlade izabrane vrste nije bio niti na klupi za utakmicu s Arminiom.

Marko Babić (Betis) – Marko je u ovom kolu La Lige ponovno bio u nemilosti trenera Cupera i nije ulazio u igru u sjajnoj gostujućoj utakmici kod Levantea koju su bijelo-zeleni iz Seville izgubili 4:3.

Vedran Ćorluka (Manchester City) – heroj s Wembleya odigrao je 42 minute u pobjedi protiv Readinga (2:1) kada je zamijenjen zbog ozljede. Još se ne zna težina ozljede i duljina oporavka, nadajmo se samo da je riječ o lakšoj ozljedi. Započeo akciju iz koje je Petrov zabio prvi gol Citya.

Niko Kranjčar (Portsmouth) - strijelac prvog pogotka koji je u srijedu načeo Engleze odigrao je još jednu sjajnu utakmicu koju je okrunio sjajnim golom u 82. minuti. Niko je sjajno opalio iz slobodnog udarca s 25 metara i potvrdio pobjedu svoje momčadi kod Birminghama (2:0). Niko je očito u sjajnoj formi i jedan je od najvažnijih članova momčadi Portsmoutha.

Eduardo (Arsenal) – londonski junak ušao je u 68. minuti u domaćoj utakmici Topnika protiv Wigana (2:0). Iako se nije upisao u strijelce bio je vrlo aktivan i radišan.

Ivan Jurić (Genoa) – svih 90 minuta u domaćem porazu od Rome (0:1).

Dario Šimić (Milan) – Dario definitivno nema sreće u Milanu. Iako se neprijeporno radi o sjajnom igraču i iako je s Hrvatskom odigrao sjajne kialifikacije i u ovom kolu nije bio niti na klupi u dvoboju protiv Cagliaria.

Dario Knežević (Livorno) - sjajni Riječanin za kojeg se raspituju najveći talijanski klubovi odigrao je još jednu sjajnu utakmicu, ovaj put protiv Sampdorie, u kojoj je osim sigurne igre u obrani zabio i prvi pogodak svoje momčadi nakon ubacivanja Pasquala. Njegova momčad pobijedila je klub iz Genove 3:1.

Igor Budan (Parma) - i dalje van nogometnih terena zbog ozljede.

Saša Bjelanović - ušao u 70. minuti gostovanja kod Empolija, ali nije mogao pomoći svojoj momčadi da ode sa sva tri boda (0:0).

Vedran Runje - drugi vratar reprezentacije proveo je cijelu utakmicu na golu Lensa u remiju s Lorientom (1:1).

Jerko Leko (Monaco) – nije bio u kombinacijama za susret s Toulouseom (0:0).

Marko Marić (Lille) –izvan konkurencije za susret s Nancyem koji je njegova momčad izgubila s 2:1.

Danijel Pranjić (Heereenveen) – nakon što je u srijedu asistirao za pobjednički pogodak Hrvatske na Wembleyu mladi Osiječanin odigrao je još jednu odličnu utakmicu za Heereenveen. U 25 minuti susreta s De Graafschapom asistirao je iz slobodnog udarca za 1:1, a u 74. minuti i sam je postao strijelcem kada je iz jedanaesterca smanjio vodstvo gostiju na 2:3, a tim je rezultatom susret i završio.

Srđan Lakić (Heracles) – ušao u 58. minuti susreta sa Venloom na kojem nije bilo golova.

Mario Tokić (Rapid) nekadašnji branič Dinama bio je svih 90 minuta u obrani svoje momčadi u bečkom derbiju protiv Austrije Beč koji je završio bez golova.

Mario Bazina (Rapid) – kao i njegov kolega Tokić odigrao cijelu utakmicu u gostima kod Austrije, ali nije uspio svojim pogotkom pomoći da Rapid odnese pobjedu.

Mate Bilić (Rapid) – nije ulazio u igru protiv Austrije.

Niko Kovač (Salzburg) – kapetan naše izabrane vrste nakon sjajne predstave u srijedu odigrao je svih 90 minuta u domaćem remiju svoje momčadi s Austriom Karnten. Zaradio i žuti karton.

Silvije Čavlina (LASK) – cijelu utakmicu čuvao vrata svoje momčadi na utakmici protiv Wackera, primio dva gola.

Marijo Mijatović (LASK) – bivši igrač Osijeka odigrao je, kao i njegov kolega Čavlina, cijeli susret s Wackerom.

Željko Pavlović (Wacker) – proveo svih 90 minuta na vratima, sačuvavši praznu mrežu.

Ivan Bošnjak (Racing Genk) – ovog vikenda igrao se belgijski Kup, a Genk Ivana Bošnjaka pobijedio je na domaćem terenu s 4:2 Charleroi i probio se u četvrtfinale. Ivan je ušao u 46. minuti utakmice, a u 72. zabio je i četvrti i zadnji gol svoje momčadi.

Tomislav Mikulić (Racing Genk) – nije ulazio u igru u gore spomenutoj utakmici.

Goran Ljubojević (Racing Genk) – bivši napadač Osijeka i Dinama nije bio u konkurenciji za sastav za susret s Charleroiom.

Mario Carević (Lokeren) – igrao 78. minuta u dvoboju belgijskog Kupa protiv Waaslanda.

Nikica Jelavić (Waregem) – Splićnin nastavlja sa sjajnim igrama u belgijskom Waregemu. U susretu Belgijskog kupa Jelavić je s dva pogotka sudjelovao u gostujućoj pobjedi kod Oostendea.

Ivan Leko (Club Brugge) – igrao svih 90 minuta u domaćoj pobjedi Club Brugge nad Francs Borainsom (4:2) kojom su momci u crno-plavom prošli u četvrtfinale Kupa Belgije.

Ivan Milas (Mons) – nije ulazio u igru na utakmici protiv Wetterena koju je njegova momčad dobila 4:2.

Dario Smoje (Gent) – bivši igrač Dinama nije konkurirao za utakmicu s Tienenom.

Dražen Gović (Moeskroen) – nije konkurirao za Kup utakmicu s Kortrijkom.

Mladen Bartulović (Dnjepr Dnjepropetrovsk) - bivši vezni Hajduka ušao je u zadnjih sedam minuta dvoboja s Kharkivom. Izborio jedanaesterac za pobjedonosni gol svoje momčadi.

Tomislav Bušić (Dinamo Kijev) –mladi hrvatski reprezentativac na posudbi u Kijevu i dalje je izvan konkurencije zbog ozljede.

Denis Glavina (Vorskla Poltava) – nije bio niti na klupi u susretu s Zarkapattiom.

Igor Lozo (Černomerec Odessa) – nije konkurirao za sastav u domaćoj pobjedi protiv Metalurga (1:0).

Ivica Pirić (Arsenal Kijev) – izvan kombinacija za utakmicu s Dinamom Kijev koju je njegova momčad doma izgubila s 1:0.

Darijo Srna (Šahtar Donjeck) – nakon što je u srijedu odigrao sjajnu utakmicu na Wembleyu, Darijo je ove subote odigrao drugo poluvrijeme u domaćem remiju s Naftovykom (1:1).

Jurica Puljiz (Zarja Lugansk) – nije bio niti na klupi za gostujući susret s Metalistom koji je njegova momčad izgubila 2:1.

Tomislav Butina (Olimpiyakos) – bivši reprezentativni vratar defintivno nije omiljen u Pireju. Još je jednom s tribina odgledao susret svoje momčadi, ovaj put domaću pobjedu nad Veriom (1:0).

Dario Krešić (Panionios) – branio cijelu utakmicu i primio tri gola na gostovanju kod Paoka iz Salonike (3:1).

Mario Galinović (Panathinaikos) – treći vratar hrvatske izabrane vrste branio je cijelu utakmicu na gostovanju kod Larisse, dva puta je lopta završila iza njegovih leđa, a isto toliko je zabila i njegova momčad.

Anthony Šerić (Panathinaikos) – nije ulazio u igru na utakmici s Larissom.

Darko Miladin (Ergotelis) -igrao do 58. minute u domaćem teškom porazu od Asterasa (3:0).

Mario Budimir (Ergotelis) - nije dobio prigodu za igranje protiv Asterasa.

Zdravko Popović(OFI Kreta ) – sudjelovao od 68. minute u teškom porazu svoje momčadi od AEK-a (4:0).

Ante Tomić (Xanthi) – igrao do 68. minute susreta s Iraklisom (0:3).

Ivan Turina (Xanthi) – nije dobio priliku na golu protiv Iraklisa.

Igor Gal (Rizespor) – nekadašnji branič Hajduka s klupe za pričuve je pratio domaću pobjedu nad Kasimpasom (2:0).

Ivica Banović (Freiburg) – nekadašnji Zagrebaš odigrao je cijelu utakmicu za svoju momčad u domaćem remiju s Munchenom 1860 (2:2), zaradio i žuti karton.

Marino Biliškov (Greuther Furth) – svih 90 minuta u gostujućem porazu kod Paderborna (1:0).

Hrvoje Vuković (Alemannia Achen) – ušao u 68. minuti na gostovanju kod Augsburga koju je Alemannia izgubila 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!