Rukomet

Pipo u Poljsku, Osijek Dancima, Moslavina u Rumunjsku

Ivana Strahija • utorak, 27.11.2007.

Upravo održanim ždrijebom u centrali Europske rukometne federacije u Beču naši su predstavnici u europskim kupovima saznali svoje protivnike za osminu finala. Pipo će igrati protiv poljskog Chrobrija, Osijek protiv danskog Kopenhagena, dok je Moslavinu zapala rumunjska Resita.

Pipo se i u ovom krugu izvlačenja najviše bojao skupog gostovanja, ne bi im odgovarali Ukrajinci, dok su Poljacima relativno zadovoljni. Inače je poljski klub Chrobry Glogow iznimno cijenjen u nacionalnom prvenstvu, a prošle su sezone u Kupu EHF-a ispali u trećem kolu, kad ih je izbacio estonski Polva Serviti.

Nešto će skuplje putovanje biti Moslavini, koja je uparena s rumunjskom Resitom. Isto je tako i protivnik Kutinjana teži, Resita je u prošloj sezoni igrala finale Challegea protiv norveškog Drammena.

U Kupu EHF-a Osijek će dočekati danski Handbold Kopenhagen, koji je već veteran europskih kup natjecanja. Prošle su sezone Danci stigli do četvrtfinala Kupa EHF-a, sezonu prije toga u Kupu pobjednika kupova ih je u osmini finala izbacio skopski Vardar.

Prvo će se kolo osmine finala europskih kupova igrati 9. i 10. veljače 2008., dok su uzvrati zakazani za 16. i 17. istog mjeseca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!