Nogomet

Svečano u Dinamu

Vedran Attias • utorak, 27.11.2007.

Konferencija za novinare održana je u Plavom salonu, a razlog tome bilo je potpisivanje novih ugovora Ognjena Vukojevića i Mihaela Mikića. Svečanom produženju ugovora s vrijednim igračima Modrih nazočili su sportski direktor Zoran Mamić i trener Branko Ivanković...

Prvo je trener Dinama rekao nekoliko riječi o Miki i Ogiju: "Želim istaknuti svoje zadovoljstvo što smo uspjeli pronaći zajednički jezik s igračima u koje vjerujemo i za koje smatramo kako su važni klubu. Nadam se kako ćemo svi zajedno krenuti u ostvarivanje ciljeva, ne samo koji su neposredno pred nama, nego i onih dugoročnih. Pred njima je još puno godina igre i dobrih utakmica za Dinamo, a ja kao trener mogu istaknuti kako oni svojim radom i zalaganjem mogu biti primjer ostalim igračima."

Sportski direktor također je naglasio važnost potpisivanja novih ugovora sa spomenutim igračima: "Nema smisla ponavljati ono što je trener rekao, ali moram reći kako smo svi sretni u klubu što smo se uspjeli dogovoriti oko novih ugovora. Htio bih posebno naglasiti kako su ovi igrači, osim u igračkom smislu, vrlo važni i kao nosioci dobrog raspoloženja i dobre radne atmosfere. Njih dvojica sa zadovoljstvom obavljaju sve zadatke koje trener i klub stave pred njih i ja im na tome zahvaljujem."

Nakon obavljanja formalnosti samih potpisa, Vukojević je prvi rekao svoje dojmove: "Ja bih se htio zahvaliti na ovako lijepim riječima i reći kako su mi te njihove riječi ujedno i veliki poticaj. Jako sam sretan što sam produžio ugovor s Dinamom. Dinamo je uvijek bio veliki klub, a nadam se kako će u budućnosti biti još veći i vjerujem kako ćemo uspjeti prezimiti u Europi. Kada sam dolazio u Dinamo sanjao sam o tome kako ću što duže ostati u Maksimiru i svi moji snovi su vezani uz Dinamo gdje bih htio ostati što duže."

Mikić, kojem je ovo četvrti ugovor s Dinamom s kojim ima po šest prvenstvenih i Kup trofeja, rekao je: "Zahvaljujem treneru, sportskom direktoru i klubu jer ovo je za mene veliko priznanje. Sretan sam i ovo mi je još jedan poticaj kako bih pomogao momčadi u postizanju što boljih rezultata uz pomoć svih u klubu i naših navijača." Mikić je potpisao ugovor na tri i pol, a Vukojević na pet i pol godina.

Trener Dinama naglasio je kako većina igrača Dinama ima ugovore na više godina: "Tu se vidi želja kluba za kontinuitetom rada i rezultata. Svi igrači imaju ugovore minimalno tri godine, osim Kocha koji ima jednogodišnji ugovor, i to omogućava Dinamu kontinuitet kadra što je bitno za postizanje ciljeva koje si je Dinamo postavio."

Bišćan se vraća u Dinamo

Sportski direktor Zoran Mamić odgovorio je na pitanja o nagađanjima medija oko transfera Igora Bišćana i Tomislava Mikulića: "Što se tiče Igora Bišćana, pregovori s njim su u vrlo visokom stupnju dogovora i pregovora i vjerujemo kako bismo trebali završiti posao početkom ili sredinom sljedećeg tjedna na obostrano zadovoljstvo. Situacija s Mikulićem je drukčija, on je igrač na tržištu i on je Dinamu interesantan, ali u ovom trenutku teško je nešto više reći."

Nakon svečanog dijela konferencije, trener Ivanković rekao je svoja razmišljanja o utakmici u Bergenu: "Naše ambicije su poznate - prva je bila plasirati se u Ligu Uefe i to je bio primarni cilj koji smo u stilu ostvarili, no jasno je kako se ne zadovoljavamo s time i sanjamo o prolasku u sljedeći krug natjecanja. Nemamo imperativ, ali svjesni smo naše kvalitete i imamo neopisivu želju dočekati proljeće u Europi."

Svjestan je kako Dinamo u Europi mora igrati bolje nego u HNL-u: "U ovoj utakmici moramo igrati kao protiv Basela, Werdera i Ajaxa i samo s takvom igrom i pristupom možemo ostvariti dobar rezultat. Dobar rezultat bila bi pobjeda, no i bod bi mogao biti kapitalan za prolaz dalje. Svjesni smo kako je Brann momčad koja je dobro izbalansirana i momčad koja je prvak Norveške."

Ivanković je spomenuo vremenske uvjete koji neće biti na strani prvaka Hrvatske: "Problem koje se može pojaviti je vrijeme, ali mi se nadamo kako će uvjeti za igru biti regularni. Mi smo u ponedjeljak imali analizu Bergena gdje smo gledali njihove kvalitete, ali i nedostatke i očekujem kako će igrači biti spremni i maksimalno motivirani. Oni su vrlo fizička moćna momčad i prosječno su visoki 184-185 centimetara, pa se vrlo teško braniti ako im se dopusti da nas stisnu."

Vukojević je također rekao nekoliko riječi o sljedećem suparniku Modrih: "Osim analize u klubu, gledao sam utakmice Branna u Ligi Uefe i mogu reći kako su me ugodno iznenadili. Oni imaju nekoliko reprezentativaca Norveške i Islanda i sigurno je kako su kvalitetni. Glavne odlike su im borbenost i snaga jer svi su im igrači visoki i jaki, pa su zato i vrlo neugodni u prekidima."

Vezni igrač Dinama naglašava važnost ove utakmice: "Moje je mišljenje kako je ova utakmica u Bergenu ključna za naš prolaz dalje. Sve utakmice Lige Uefe su bitne, ali smatram kako bi nas dobar rezultat s ove utakmice gurnuo bliže našem snu, a to je prezimiti u Europi. Olakotna okolnost nam je što nemamo pritisak i to će nam omogućiti igrati rasterećeno, a tako smo igrali u Amsterdamu i Bremenu i igrali smo odlično."

Dinamova momčad putuje u Norvešku u srijedu ujutro, a popodne će imati trening u Bergenu. Skupa s Modrom delegacijom putuje i momčad iz 1967. koja će s Dinamom ići i u Rennes. Tim potezom u Dinamu su još jednom pokazali kako njeguju svoju povijest i sjajan uspjeh koji je ta generacija postigla.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!