Nogomet

U Norveškoj po pobjedu

Ante Pažanin • četvrtak, 29.11.2007.

Stručni stožer i igrači Dinama otputovali su u norveški Bergen gdje će večeras protiv Branna pokušati izboriti pobjedu koja bi im olakšala borbu za drugi krug natjecanja. Pred Modrima je teška i zahtjevna utakmica, Norvežanima je ovo posljednja prilika za ikakvu mogućnost prolaza dalje tako da možemo očekivati dobru i napetu utakmicu. U Dinamu su svjesni težine i važnosti utakmice, ali su uvjereni u svoju snagu...

Nakon dobre utakmice s Baselom u Maksimiru u kojoj je Dinamo pokazao zrelost i snagu, ali u kojoj je nedostajao gol, Modri će sutra protiv Branna tražiti pobjedu, premda im ona ne mora biti imperativ. Već sljedeći tjedan u Zagreb dolaze Ivica Olić i HSV koji su u sjajnoj formi i svakako bi bilo bolje osigurati tri boda prije tako jake utakmce kako bi dalje bilo lakše.

Nema ozljeda niti ikakvih problema u redovima hrvatskog prvaka i Dinamo bi u dalekoj i hladnoj Norveškoj trebao istrčati u najjačem sastavu. Trener maksimirske momčadi, Branko Ivanković, svjestan je težine sutrašnjeg dvoboja, ali zna kako treba pristupiti utakmici: "Želja i pristup su ključni. Svjesni smo kvalitete i ozbiljnosti protivnika i da ćemo morati dati svoj maksimum kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Ako budemo na razini utakmice u Amsterdamu ne bi trebalo biti problema."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Norvežani najavljuju otvorenu i napadačku igru čega je Ivanković svjestan: "Mi smo se upravo za to pripremali. Znamo da im je ovo zadnja šansa za proći dalje i sigurno je da ćemo odmah od početka napasti i biti agresivni. Gledao sam snimke njihovih utakmica s Rennesom i HSV-om i u obje su bili ravnopravan protivnik: Bit će teško, ali mi znamo kako pristupiti toj utakmici."

U Norveškoj Dinamovce dočekuju teški uvjeti i vrlo niske temperature, no Ivankovića to ne brine: "Najbitnije je kakav će biti teren. Odlučio sam se upravo iz tog razloga postaviti u početnu momčad Sammira umjesto Guele, jer mislim da će jedan takav atipičan igrač stvarati probleme Norvežanima. Jedini problem će možda biti skok igra kojoj će oni sigurno težiti. Moramo se postaviti tako da umanjimo njihov pritisak na bilo koji način."

Dinamo neće biti zadovoljan s bodom, ide se na pobjedu. "Pobjeda u ovoj utakmici ne bi donijela neku ekstra razliku, ali bi sigurno predstavljala veliki korak u našoj borbi za daljni tijek natjecanja", rekao je Ivanković. Par riječi o novom europskom ogledu rekao je i kapetan i najveća zvijezda Modrih Luka Modrić: "Ne znam što možemo očekivati. Idemo pobijediti kao i u svakoj utakmici. Mislim da imamo sposobnosti za to iako znamo da je Brann dobra ekipa i da neće biti lagano. Pobjeda nije primarna, jer se ne može dogoditi da ova utakmica odlučuje o svemu. I s bodom bi bili blizu prolaska dalje, ali svejedno idemo na pobjedu!"

Dinamo bi trebao nastupiti u ovom sastavu: Koch - Etto, Drpić, Schildenfeld, Čale - Vukojević, Pokrivač, Sammir, Modrić, Mandžukić - Balaban.

Ova jedanaestorica će pokušati u dalekom i hladnom Bergenu uzeti Brannu sva tri boda i tako povećati svoje šanse za prolaz dalje. I bod bi bio zadovoljavajući, no svakako je ugodnije dočekati HSV na Maksimiru s eventualna četiri boda na kontu. Dinamovci su ove sezone u Europi bolju formu pokazali na gostovanjima nego doma, nadajmo se da još jedno dobro gostovanje mogu odraditi i u Brannu. Neće biti lako, no na Modrima je da dokažu da su vrijedni europskog proljeća i da mogu igrati na najvišoj razini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!