Ostali sportovi

Posljednji vlak za Peking

Darko Matić • srijeda, 28.11.2007.

U Puli će se od 6. do 8. prosinca održati najveće ovogodišnje svjetsko natjecanje stolnotenisača s invaliditetom Croatia open 2007. Ono je ranga 30, a u svim kategorijama najavljen je nastup prvih deset igrača na svjetskoj ranglisti. Usporedbe radi jačina ovog natjecanja mogla bi se mjeriti sa Grand Slam turnirima u tenisu...

Nadmetat će se 285 stolnotenisača iz 39 zemalja, a s pratiteljima i trenerima bit će ih preko 380. Na 28 stolova u velikoj dvorani pulskog Doma sportova odigrat će se preko 400 mečeva. Satnica je doista više no prebukirana, tako da će se prvi susreti odigrati u 8 sati ujutro, a oni posljednji planiraju završetak negdje oko 22 sata.

Stolnotenisači su podijeljeni u deset kategorija ovisno o njihovom tjelesnom oštećenju i to prvih pet su oni koji se natječu u kolicima, dok ostali igraju u stojećem položaju. Od najjačih stolnoteniskih velesila valja istaći dolazak 33 Francuza, 27 Kineza, 24 Talijana, 19 Južnokorejanaca, kao i naših 8 stolnotenisača.

Svi će se oni natjecati u pojedinačnoj konkurenciji svoje kategorije, zatim u ekipnoj konkurenciji i "open" kada nastupaju svi u kolicima ili svi stojeći stolnotenisači, neovisno o kategoriji svog tjelesnog oštećenja.

Croatia open u Puli je tako jedna od poslijednih i najveća prigoda da se osvoje bodovi za plasman na Paraolimpijske igre u Pekingu. Liste putnika se zaključuju s 31. prosincem ove godine. Od hrvatskih kandidata za Paraolimpijske igre u Pekingu valja istaknuti nastup Vjekoslava Gregorovića i Zorana Križanca koji su gotovo već potvrdili svoje putovnice za Peking, dok Dragan Rakić, Emil Gubica i Ratko Kovačić imaju realne izglede za isto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!