Ostali sportovi

Pujanke i Dalmacijacement prvaci Hrvatske

Jadranka Pongrac • četvrtak, 29.11.2007.

Play off – završno natjecanje za Ligu kadeta i mlađih kadeta održano je u Mokošici kod Dubrovnika u subotu 24.11. Organizator natjecanja bio je Judo klub Dubrovnik...

U završnim borbama u muškoj konkurenciji sudjelovalo je šest, a u ženskoj konkurenciji pet ekipa koje su se prethodno plasirale na regionalnim prvenstvima za završni dio Lige. U ženskoj konkurenciji najuvjerljivije su bile djevojke sa splitskih Pujanki, a u muškoj konkurenciji najuspješniji su bili kadeti JK Dalmacijacement iz Kaštel Sućurca.

Na putu do naslova JK Pujanke su vrlo uvjerljivo svladale domaćina natjecanja djevojke JK Dubrovnik sa 4:1 (40:10), a u finalu su bile bolje od ekipe Pulafit iz Pule sa 4:1 (35:10). Kadeti Dalmacijacementa su u prvom susretu pobijedili ekipu JK Dugave iz Zagreba sa 4:2 (45:20), a u finalu su bili bolji od JK Samobor sa 5:2 (45:15). Za treće mjesto kadetkinje Dubrovnika svladale s ekipu JK Studenta iz Splita sa 3:2 (25:13), a u muškoj konkurenciji za treće mjesto kadeti Dugava iz Zagreba bili su bolji od kadeta Pujanki iz Splita sa 5:2 (38:20).

Pehare Hrvatskog judo saveza dobili su po tri prvoplasirene ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, a u ime HJS pehare je dodijelio član Izvršnog odbora Željko Đapić.

Konačni poredak ekipe:
Kadetkinje:
1. JK Pujanke, Split
2. JK Pulafit, Pula
3. JK Dubrovnik
4. JK Student, Split
5. JK Slano
Kadeti:
1. JK Dalmacijacement, Kaštel Sućurac
2. JK Samobor
3. JK Dugave, Zagreb
4. JK Pujanke, Split
5. JK Student, Split
6. JK Dubrovnik 1966

Za pobjedničku ekipu Pujanki nastupale su: Marija Pavić. Ana Kokeza, Lucia Donelli, Barbara Matić, Andrea Đaković, Ivana Maranić, Marina Škorić, Sanela Muminović, a za ekipu Dalmacijacement: Petar Matetić, Denis Orošnjak, Ante Krokar, Mate Rajčić, Mateo Bralić, Miše Bugarin, Ante Jović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!