Ostali sportovi

Za dlaku!

Ivana Strahija • četvrtak, 29.11.2007.

Drugog dana odbojkaških pretkvalifikacija za OI Hrvatska se sukobila s reprezentacijom Italije, i za svega dlaku izgubila susret. Hrvati su oduševili igrom, a poraz nije pao preteško, jer im je važniji sutrašnji megdan s Crnom Gorom.

Sicilijanska je Catanija ugostila najvažniji ovogodišnji turnir za Hrvate, mjesto na kojem će se naši odbojkaški izabranici boriti za pozivnicu na olimpijske kvalifikacije u siječnju 2008. Ono što je uspjelo ženskoj reprezentaciji izbornik Rade Malević planira ostvariti i sa svojom momčadi, a već je u prvom susretu pokazao da su ozbiljni konkurenti.

Prvi set susreta Talijana i Hrvata započinje neizvjesno, na kraju ga tek nakon druge set lopte odnose domaćini. U drugom su setu Talijani nešto sigurniji, tim više što je koncentracija Malevićevih izabranika srozana.

Nakon uputa u kratkom odmoru naši su odbojkaši kao novi, u glavama im je sve jasno, pa treći i četvrti set na opće iznenađenje gledatelja odnose s velikih pet poena prednosti.

Odlučujući pet set već nakon izmjena strana izgleda kao pospremljen u džep hrvatskih reprezentativaca. Imaju tek +2, no to ubrzo prerasta na ozbiljnih 14:12. Upravo tada Italija opet uključuje svoju europsku kvalitetu, egal se igra sve dok Talijani konačno ne prolaze na visokih 20:18.

S dvije su pobjede talijanski reprezentativci osigurali polufinale turnira, dok Hrvati u petak još moraju odraditi utakmicu s Crnom Gorom i izboriti pobjedu za prolazak. Ukoliko im to uspije, još je težak put pred njima, moraju naime biti bolji i od prvoplasirane reprezentacije druge skupine.

Pretkvalifikacijski turnir za OI, 1. kolo: Italija - Hrvatska 3:2 (26:24, 25:22, 20:25, 20:25, 20:18)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!