Nogomet

Ivanković: "Tužni smo, ali i dalje u igri"

Tomislav Pacak, Zoran Zdelar • četvrtak, 29.11.2007.

U Bergenu se definitivno ponovio "slučaj Basel". Propustili su Modri iskoristiti brojne prilike u prvom poluvremenu, a onda u posljednjoj minuti šok. Tuga su uvukla među Dinamove igrače i stručni stožer i sada se momčad iz Maksimirske mora vaditi u dvobojima s HSV-om i Rennesom. Branko Ivanković svjestan je da će u idućim danima morati ponajviše raditi na poboljšanju realizacije...

"Tužan sam zbog ovog poraza jer smo igrali dobro prvo poluvrijeme, imali smo kontrolu i šanse, ali je jedna nesretna situacija sve promijenila. Vratili smo se u igru, ali je teško bilo držati ovu razinu na ovakvom terenu, tražiti gol. Šteta zbog poraza, imali smo danas jednu veliku priliku", kazao je Dinamov trener u izjavi za HRT neposredno nakon završetka utakmice.

"Znali smo za da je Helstad igrač koji je vrlo neugodan, u velikom dijelu utakmice dobro su ga kontrolirali Drpić i Schifo, ali uspio je dva puta pobjeći. Mi smo imali puno šansi koje nismo realizirali, to je već treća utakmica u kojoj nam se to događa. Teren je bio vrlo težak, iscrpljujući, ali smo ipak imali dobre situacije koje nismo uspjeli iskoristiti."

Dinamo sljedeću europsku utakmicu igrati protiv njemačkog HSV-a, a trener Modrih ne namjerava jeftino prodati svoju kožu. "Mi smo još uvijek u igri, imamo još dvije utakmice i već ćemo protiv HSV-a pokušati učiniti sve da pobijedimo i da se vratimo u igru za prva tri mjesta."

Ognjen Vukojević umalo je još jednom bio Dinamov junak, ali njegov izjednačujući pogodak početkom drugog poluvremena na kraju se ipak nije pokazao toliko vrijednim unatoč dominaciji Modrih. "Stvarno sam jako tužan, nikad u životu mi nije bilo teže. U prvom dijelu smo ih nadigrali u svim segmentima, primili katastrofalan gol, u Europi se uvijek škola plaća. Uspjeli smo izjednačiti, ali opet su nam iz kontre zabili gol i tu je bio kraj."

"Mislim da smo dobili bitku na sredini terena, sakrili smo im loptu, stvarali šanse, ali vidite da ne možemo zabiti gol ni iz sedam dobrih prilika. I onda nam se dogodi najgori mogući scenarij na kraju prvog poluvremena", zaključio je defanzivni vezni Dinama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!