Nogomet

Obrana propusna, napad sterilan

Branimir Korać • četvrtak, 29.11.2007.

Dinamo je bez sumnje bolja momčad od norveškog Branna, ali ne boduje se vizualni dojam već broj pogodaka. Norvežani su ih postigli više, iako je Dinamo imao daleko više prilika. U takvom odnosu snaga prstom se upire u obranu i napad, a baš su ta dva dijela Zagrepčana u Bergenu zakazala...

Georg Koch: Koch je svoj posao dobro obavio. Kod oba pogotka nije mogao apsolutno ništa i ne snosi krivicu. Prvi je primio iz jedanaesterca, a kod drugog je prvo obranio odličan udarac Karadasa, ali nakon toga Bakke s pola metra pogađa mrežu.

Hrvoje Čale: Šarena utakmica Dinamovog lijevog bočnog. Vrlo dobro se pridodavao napadu, bio vrlo dobar u prvom poluvremenu, ali u drugom dijelu dosta je curilo na njegovoj strani, što zbog igrača manje, a što zbog sporijeg vraćanja iz napada.

Etto: Kao i Čale, bolje je igrao u prvom nego u drugom dijelu. No za razliku od Čale, u drugom dijelu nije previše griješio, dobro je zatvarao stranu, ali prema naprijed nije niti pokušavao otići.

Dino Drpić: Imao je Drpić i boljih utakmica ove sezone. U suradnji sa Schildenfeldom poklonio je jedanaesterac Brannu u završnici prvog dijela, nije se dobro postavio kod te duboke lopte prema Helstadu i norveški napadač je krenuo sam prema Kochu. U drugom dijelu u nekoliko navrata dobro je očistio ubačaje pred Dinamov gol.

Gordon Schildenfeld: Tragičar susreta. Osim što je skrivio jedanaesterac i dobio izravni crveni karton, Schildenfeld nije djelovao sigurno i već je prije jedanaesterca zakuhao pred golom Kocha kada mu je neugodni Helstad pobjegao.

Nikola Pokrivač: Navikli smo već na brojne kilometre koje Pokrivač pretrči, kao i na niz oduzetih lopti, ali ne i na toliko netočnih dodavanja. U drugom dijelu posve je ostao bez snage i prečesto je griješio.

Ognjen Vukojević: Među najboljim Dinamovim pojedincima večeras. Osim što je postigao lijep gol, Vukojević je odradio veliki posao i u sredini terena, ovaj put i u nekoliko navrata lijepo odigrao prema naprijed pokazavši da i to može.

Luka Modrić: Već je glupo pričati kako je Modrić iznad ovog Dinama, a danas je ponovno bio klasa iznad svih ostalih igrača na terenu. U prvom dijelu u krasnom solo prodoru pogodio je stativu nakon lijepog udarca, imao niz dobrih proigravanja, ali to nije realizirano. U drugom dijelu igrač manje je učinio svoje, u sredini je točno nedostajao taj jedan igrač za ozbiljnije kombiniranje, no unatoč tome Luka je ponovno bio više nego dobar.

Sammir: Ponovno je mladi Brazilac dosta solirao, ali i dva puta lijepo otvorio desnu stranu što nije konkretizirano. Žrtvovan je na poluvremenu nakon isključenja Schildenfelda obzirom da je Ivanković morao uvesti jednog stopera kako bi spriječio daljnje neugodnosti pred golom.

Mario Mandžukić: Dok je imao snage Mandžukić je bio rastrčan i opasan. Kad je nestalo snage i on je nestao s terena. Jedan je od onih koji će se sjećati prilika iz prvog dijela u kojima je mogao bolje reagirati i donijeti Dinamu prednost.

Boško Balaban: Vidjelo se da Balabanu nedostaje utakmica. Usporavao je Dinamovu igru i nije bio na najvišem nivou. Duga pauza zbog ozljede ostavila je traga i Bole nije oduševio.

Carlos: Zamijenio na poluvremenu Sammira i nije oduševio. Imao je kao i ostatak Dinamove obrane problema s pokretljivim Helstadom, a nije niti najbolje zatvarao lijevi Dinamov bok nakon što je Čale odlazio prema naprijed.

Josip Tadić: Tadić se trudio i unio borbenost u Dinamov napad, ali nije postigao pogodak. Propustio je veliku priliku u 87. minuti kada je glavom gotovo neometan s pet metara pucao preko gola. Nedostaje mu utakmica i samopouzdanja.

Franck Manga Guela: Igrao posljednjih 15 minuta, no nije imao vremena istaknuti se. Nije uspio pobjeći Brannovoj obrani zbog čega je u završnici susreta i uveden.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!