Ostali sportovi

Hrvati u polufinalu!

Ivana Strahija • petak, 30.11.2007.

Naši su odbojkaški reprezentativci na Siciliji ostvarili prolazak u polufinale pretkvalifikacijskog turnira, porazivši Crnu Goru s napetih 3:1. U subotu za momke Rade Malevića nije dan počinka, na rasporedu je susret s Nizozemskom, prvakom skupine B.

Znao je izbornik Malević jako dobro što radi kad je upozoravao na Crnu Goru, tempirajući svoje izabranike upravo na tu utakmicu. Hrvati su na kraju doduše pobijedili, no za pobjedu su se borili do posljednjeg daha.

Prvi set Hrvati opet shvaćaju kao zagrijavanje i premda se rezultat kreće bez velike prednosti prvi bod odlazi Crnoj Gori. U drugom setu naši kaskaju za Crnogorcima sve do izjednačenja 15:15, kad konačno preuzimaju inicijativu i lako dolaze do 25:22.

Sljedeći je set bio gušt za pratiti, Crnogorci se drže kako-tako sve do 7:7, nakon čega osvajaju još samo pet poena, dok Hrvati rade serije i od po šest prolazaka.

No, prerano smo se ponadali da će i posljednji set biti šetnja po parku. Crna je Gora naše reprezentativce ulovila na prepad, ostvarila +3 do 8:5 i nakon toga nije puštala vodstvo iz ruku. Hrvati ih ipak prate u stopu i sustižu kod 22:22, a nakon 24:24 konačno prelaze i u vodstvo.

No, lukavi Crnogorci uspijevaju osvojiti još dva poena i time otežavaju posao hrvatskim odbojkašima, koji na kraju upisuju 3:1 kod 28:26.

Za pobjednike nema odmora, jer već sutra u 18.30 igraju protiv nizozemske izabrane vrste. Pobjednik odlazi u finale, a gubitnik teško da će do kvalifikacija za Olimpijske igre.

Pretkvalifikacijski turnir za OI, 2. kolo: Hrvatska – Crna Gora 3:1 (22:25, 25:22, 25:13, 28:26)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!