Zimski sportovi

Otvaranje brzih disciplina

Kristian Hohnjec • subota, 01.12.2007.

Skijašice će ovaj vikend u kanadskom Lake Louiseu voziti prve "brze" utrke sezone. U subotu je na rasporedu spust, a u nedjelju superveleslalom. I dok će svjetska krema loviti bodove, Nika Fleiss i Ana Jelušić pripremaju se za nastavak tehničkih disciplina kroz Nor-Am natjecanja....

Austrijka Renate Goetschl ima pet pobjeda u kanadskom skijalištu, čak 12 puta je bila na pobjedničkom postolju, pa ipak ako je vjerovati njoj samoj neće biti među favoritkinja u subotu navečer: "Imala sam dvije operacije na koljenu u međusezoni, nisam u veoma dobrom stanju. Na skijama sam tek 25 dana. Defitivno nisam favoritkinja".

Kandidatkinja za vrh svakako je Amerikanca Lindsey, koja je u međuvremenu promijenila prezime iz Kildow u Vonn: "Staza je sjajna. Spremna sam poraziti cure". U Lake Louiseu nastupit će i trenutno vodeća u Svjetskom kupu, Austrijka Marlies Schild. Nedodirljiva slalomašica svjesna je da za veliki kristalni globus mora poboljšati nastup u ostalim disciplinama: "Sada želim ići brže. Malo sam nervoza, jer na otvaranju sezone u spustu morate preuzeti rizik ako želite biti brzi".

Nika Fleiss nakon oporavka od ozljede neće riskirati, a Ana Jelušić na startu brzih disciplina ionako je veoma rijetko. Spust u subotu na rasporedu je u 20:30, a nedjeljni Super G u 19:00 sati po srednjeuropskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!