Košarka

Warren se progurao

Sportnet • subota, 01.12.2007.

U Sportnetovoj petorci šestog kola Eurolige nalazi se i ime jednog "cibosa". Chris Warren odličnom prezentacijom protiv Le Mansa zaslužio je svoj debitantski ulazak u petorku kola Eurolige. Prvo ime ovog kola bio je sjajni Dewarick Spencer...

Playmaker

Dewarick Spencer (Virtus VidiVici) *1: 38 minuta, 34 koša, šut iz igre 12/17, osam skokova, sedam asistencija - MVP francuskog prvenstva protekle sezone odigrao je svoju najbolju partiju u dresu Virtusa. Iako je Petar Vilfan komentirajući susret za slovensku televiziju izjavio da bi se protiv onakve Olimpijine obrane i prosječan veteran mogao proslaviti, to ne umanjuje vrhunsku predstavu ovog Amerikanca. Bez obzira na protivnika, valorizaciju 41 u euroligaškom susretu.

Bek šuter

Arvydas Macijauskas (Olympiakos) *4: 39 minuta, 32 poena, šut iz igre 9/13, dva skoka, jedna asistencija - veliki majstor još je jednom pokazao u kakvoj se formi nalazi potopivši svoje sunarodnjake s 32 poena. Žalgiris nije mogao pronaći obranu za taj svima poznati ubojiti šut, što je najveći razlog zašto se u Kaunas vraćaju s novim porazom.

Krilo

Chris Warren (Cibona) *1: 33 minute, 20 poena, šut 8/15, šest skokova, četiri asistencije – Chris je ove sezone ukupno gledano najbolji igrač Cibone. Čovjek koji uvijek svoj posao odradi maksimalno korektno na obje strane terena izrastao je uistinu u klasnog igrača, jednu od boljih trojki u Europi. I u susretu s le Mansom bio je prvo ime Zagrepčana – prvi strijelac, prvi skakač i prvi asistent.

Krilni centar

Terence Morris (Maccabi) *1: 27 minuta, 17 poena, šut 8/10, osam skokova – Maccabi može zahvaliti Terrencu Morrisu što iz Italije odlazi s pobjedom. Amerikanac je briljirao u završnici susreta, ključnom blokadom nad Bookerom i skokom u napadu te polaganjem za pobjedu u posljednjoj sekundi izravno je donio Izraelcima važne bodove.

Centar

David Andersen (CSKA): *1: 28 minute, 23 poena, šut iz igre 7/13, deset skokova i dvije asistencije - centar Moskovljana neigranjem Smodiša i Savrašenka dobio je puno veću minutažu i odgovornost u Vitoriji i to je znao iskoristiti. S valorizacijom 31 nosio je Ruse do pobjede koja ih je izbacila na čelnu poziciju u skupini A.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!