Nogomet

Dinamo zaslužuje pljesak

Vedran Attias • nedjelja, 02.12.2007.

Dinamo je poražen u Bergenu i morat će zaista početi zabijati silne šanse koje stvaraju ako žele produžiti svoje sudjelovanje u Ligi Uefa, no pred Modrima je prije novih europskih ispita gradski derbi u nedjelju. Na konferenciji za novinare trener Dinama Branko Ivanković iznio je svoja razmišljanja o utakmici sa Zagrebom, ali i o Europi...

Nezaobilazna tema na početku bila je utakmica u Bergenu: "Igrači Branna svoju pobjedu nad Dinamom mogu doživjeti kao naš poklon za Božićne blagdane. Imali smo sjajnu priliku osvojiti tri boda i napraviti veliki iskorak prema prolasku dalje, ali nažalost nismo uspjeli realizirati sjajne prilike i to nam se osvetilo."

Svjestan je trener Modrih kako bi dobro došla ta tri boda: "Imali smo deset šansi i trebali smo pobijediti te tako puno lakše ući u sljedeće dvije utakmice, no napravili smo dvije pogreške u Bergenu i sve što smo dobro napravili u toj utakmici je nestalo i sada moramo bodove tražiti protiv HSV-a."

Problem Dinama je realizacija, ali trener je zadovoljan što Dinamo uopće stvara prilike: "U europskim utakmica je neminovnost ako promašite svoje prilike da ćete biti kažnjeni. U Europi ako momčad želi pobijediti mora imati visok postotak realizacije i, ne samo šanse nego i polušanse, pretvoriti u pogodak. Mi smo protiv Basela i Branna promašili zaista nemoguće, ali ja sam siguran kako cemo mi poboljšati realizaciju, no moram reći kako je puno gore ne stvarati šanse, nego promašivati ih."

Dinamo se pojačava

Dinamo se odlučio pojačati čak i prije početka zimskog prijelaznog roka. Prva pojačanja koja će već u ponedjeljak sletiti u Maksimir nisu Brazilci, ali sigurno je kako su to "igrači" kakvi Dinamu najviše trebaju. Teško je reći hoće li uopće igrati nogomet, a kamoli koju poziciju, no sigurno je kako će blizanci Marin i Lukas Valčić, koje će ponosni otac u ponedjeljak upisati u NK Dinamo, biti pravi navijači modrog kluba. Njih dvojica bit će najmlađi blizanci koji su članovi Dinama, a trebalo bi duboko zaviriti u knjige kako bi se pronašli tako mladi članovi nekog kluba i u Europi - naime, dječaci su rođeni u petak, 30.11.2007. u 15.41, što znači kako će u ponedjeljak Dinamo dobiti dva člana stara manje od tri dana! U svakom slučaju hvalevrijedan i zanimljiv potez ponosnih roditelja, vjerojatno ipak malo više na tatinu inicijativu...

Toliko o Ligi Uefa o kojoj će biti govora već od ponedjeljka jer je utakmica s HSV-om vrlo blizu, a trener Modrih rekao je nešto i o sljedećem protivniku Dinama: "Zagreb će sigurno tražiti svoju priliku i moguće iznenađenje. Sigurno je kako će oni igrati na naš zamor koji je uvijek prisutan nakon teških utakmica, ali to je gradski derbi. Svaka momčad želi biti najbolja u svojem gradu i mi nemamo drugih opcija osim odigrati najbolje moguće i, naravno, pobijediti."

Dinamo će neke igrače odmarati jer nije lako odigrati tri utakmice u samo šest dana: "Bit će nekih promjena. Mi imamo odličan kadar i te promjene se ne bi trebale osjetiti na našoj igri niti na konačnom rezultatu." Trener Ivanković kombinira tko će zaigrati u veznom redu. Naime, Vrdoljak i Chago mogli bi početi utakmicu sa Zagrebom, a isto tako bi i Buljat mogao igrati od prve minute. Kapetan Modrić trebao bi voditi svoju momčad do pobjede nad Pjesnicima.

Iako je pred Dinamom gradski derbi, teško je ne gledati prema utakmici s HSV-om: "Već sam napomenuo kako je to utakmica vrijedna proljeća protiv jedne od najboljih momčadi Bundeslige, uz Werder i Bayern. HSV je momčad koja ima bod zaostatka za Bayernom. Bit će to još jedna velika utakmica u Zagrebu koja veseli i igrace i mene. Mi se nadamo dobrom rezultatu koji možemo ostvariti uz pomoć naših sjajnih navijača."

Na kraju, još je trener Dinama prokomentirao stanje u HNL-u: "Ne zamaram se baš previše ostalim momčadima, ali činjenica je kako je Rijeka napravila veliki iskorak ove sezone. Mislim kako će se Hajduk sigurno vratiti u vrh, a Slaven se definitivno etablirao kako vrhunska momčad što je dobro za našu ligu kojoj treba što više dobrih momčadi kako bi se podigla kvaliteta nogometa i sam draž natjecanja."

Utakmica sa Zagrebom igra se u nedjelju u 16 sati na Maksimiru i ulaz je besplatan. Vremenska prognoza je dobra i očekuje se solidno popunjen stadion. Dinamo će istrčati u lagano izmijenjenom sastavu, ali sigurno je kako i ta momčad Modrih ima kvalitetu koju se isplati doći vidjeti, a pogotovo ako se zna kako je to zadnja utakmica Dinama u HNL-u ove godine. Igrači i trener Dinama zaslužili su dobiti pljesak za sve što su dosad napravili ove sezone.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!