Košarka

Stojić raspoložen u večeri dramatičnih završnica

Branko Barić • nedjelja, 02.12.2007.

Subotnji dio desetog kola španjolske ACB lige donio je tri završnice za pamćenje. Barcelona, Menorca i Valladolid do pobjeda su došli u posljednjim sekundama, jedino je Joventut sve probleme riješio u ranijoj fazi susreta. Svakako treba izdvojiti i sjajnu večer Marija Stojića, kao i solidne nastupe Kasuna i Baždarića...

Marko Marinović nemoguće je pretvorio u moguće postigavši tricu uz dodatno bacanje u posljednjoj sekundi što je njegovoj Menorci donijelo pobjedu 78:77 nad Granadom. Pored junaka Marinovića koji je na koncu postigao 23 poena, sjajnu utakmicu je odigrao Mario Stojić postigavši 20 poena uz tri skoka i dvije asistencije u 25 minuta provedenih na parketu. Marino Baždarić je u toj pobjedi sudjelovao s osam poena i skromnim šutom iz igre (3/10).

Neizvjesno je bilo i u Blaugrani gdje je Barcelona predvođena slovenskim rezigravačem Jakom Lakovičem nadigrala Pamesu s 83:80. Lakovič je postigao 23 poena uz četiri asistencije, dok je Mario Kasun ubilježio 11 i pet skokova. Na drugoj strani razigran je bio Shammond Omar Williams s 24 poena i šest asistencija.

Jospeh Gomis je na spektakularan način donio pobjedu Valladolidu nad Cajasolom. Domaćini su pri rezultatu 74:74 došli so posljednjeg posjeda lopte na utakmici, a francuski reprezentativac je to iskoristio da sa zvukom sirene preko trojice obrambenih igrača postigne pogodak za pobjedu. Brian Boddicker je predvodio Valladolid sa 17 poena i šest skokova, dok su Gomis i Bud Eley dodali po 14. Michalis Kakiouzis bio je najistaknutiji igrač gostiju s 21 poenom i osam skokova.

Jedini susret u kojem je izostalo veće neizvjesnosti odigran je u Badaloni. Joventut je s 97:77 lako nadigrao Murciju, a susret je prelomljen u trećoj četvrtini koju su domaćini dobili rezultatom 35:14. Čak sedmorica igrača Joventuta postigla su dvoznamenkasti broj koševa, a predvodio ih je Jerome Moiso koji ih je postigao 15.

ACB liga, deseto kolo: AXA F.C. Barcelona - Pamesa Valencia 83:80, Grupo Capitol Valladolid - Cajasol 76:74, ViveMenorca - C.B. Granada 78:77, DKV Joventut - Polaris World CB Murcia 97:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!