Rukomet

Skupina B: Šarenilo na okupu

Goran Markuš • nedjelja, 02.12.2007.

Skupina B nam nudi od svega pomalo. U istoj grupi zaigrat će već potvrđena vrhunska izabrana vrsta Rusije, potom Brazil, ekipa koja želi napokon ostvariti neki veći uspjeh na svjetskim prvenstvima Brazil, onda reprezentacija Makedonije koja je nedavno stigla do svog vrhunca i na kraju mladi tim Australije, koji se tek treba posložiti za budućnost.

Rusija:
Nositeljice skupine B, ekipa Rusije najveći je pretendent za osvajanje ovog svjetskog prvenstva. Neprikosnoven talent trenera Evgenija Trefilova i njegova mogućnost da izvuče najviše, kako iz pojedinke tako i iz ekipe, čini ih još strašnijima za sve protivnice.

Ubojiti tandem, Poltoratskaya / Bodnieva već je ušao u anale svjetskog rukometa, a djevojke poput Polenove, Postnove ili pak nešto mlađe Uskove i Biznove zaokružuju jednu od najatraktivnijih i najpotpunijih ekipa u današnje doba.

Želja, rad, talent i neograničeni budžet samo su neki od njihovih aduta. Nakon osvajanja svjetskog prvenstva 2001. Ruskinje kiksaju 2003. da bi se 2005. vratile na najljepši mogući način, osvajanjem titule najboljih. Postavlja se pitanje jesu li spremne napraviti korak dalje i spojiti dva naslova na svjetskoj smotri. Trener Evgenij ima samo jedan odgovor: "Naravno.".

Brazil:
Nakon nevjerojatnih sedam uzastopnih naslova na prvenstvu Južne Amerike, Brazilke žele više. Sedmim mjestom na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji najavile su svoj dolazak u sam vrh svjetskog rukometa.

Španjolski rukometni genije Juan Oliver Coronado koncentriran je na slijedeće Olimpijske igre, no poručuje da je uspjeh na ovom svjetskom prvenstvu zagarantiran. Djevojke žele dokazati svijetu da spadaju u samu rukometnu elitu, a prvi veliki ispit čeka ih već u preliminarnoj grupi.

Makedonija:
Iako je najveća zvijezda makedonske rukometne povijesti, Indira Kastratović nedavno objavila svoje umirovljenje, ova reprezentacija ipak ima mnogo toga za pokazati. Rukometni svijet još uvijek s nevjericom priča o 21 golu Natalije Todorovske protiv Kameruna.

Novi trener ekipe, Dragan Nišević navodi kako je ekipa sa Valentinom Radulović, Anzelom Platon i naturaliziranom Marinom Landeskom potencijalna bomba za bilo koju reprezentaciju. Ovo svjetsko prvenstvo trebalo bi biti odličan uvod u EURO 2008 čiji će domaćin biti upravo Republika Makedonija.

Australija:
Bez pravoga protivnika u Oceaniji, dvadesetak mladih Australki dolazi na četvrto uzastopno svjetsko prvenstvo. Sredinom svibnja doveli su novog trenera, poznatog japanskog taktičara, Katsuhiko Kinoshitu koji je koncentriran isključivo na budućnost reprezentacije, a ovo prvenstvo će iskoristiti kako bi preispitao mogućnosti svoje nove ekipe.

Tim u kojem igraju i djevojke sa 16 godina obećava svijetlu budućnost, no istovremeno ne ulijeva nadu za veći uspjeh na ovom svjetskom prvenstvu. Unatoč tome, na čelu s vatrenom Raelenom Boulton i ubojitom ljevakinjom Katiom Boyd rasterećena ekipa će zasigurno iskoristiti svaku šansu koja im se ponudi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!