Rukomet

Skupina C: Pod povećalom

Goran Markuš • nedjelja, 02.12.2007.

Skupina C okuplja vatrenost jedne Norveške, želju Austrije, sinhronizaciju Angole i mladost Dominikanske Republike. Pošto se skupina A u kojoj se nalaze i naše djevojke križa s ovom, potrebno je sa posebnom pažnjom pratiti razvoj događaja.

Norveška:
Crveni tornado ponovno se sprema razoriti rukometni svijet. Nakon osvajanja posljednja dva europska prvenstva Marit Breivik i njezine djevojke odlučno dolaze na svjetsku smotru kako bi prekinule niz lošijih rezultata koji traje od osvajanja prvenstva 1999. godine.

Norvežanke vide Francusku kao prvu stepenicu prema ostvarivanju konačnog cilja, osvajanja olimpijskog zlata slijedeće godine. Sa iskusnom Gro Hammerseng, odlučnom Kari Mette Johansen i savršeno sinkroniziranim sestrama Lund na čelu, Skandinavke ciljaju na sam vrh ukupnog poretka.

Austrija:
Ova ekipa daleko je od svojih najvećih dana. Nakon bronce u Lillehammeru 1999. godine reprezentacija Austrije polako ali sigurno počinje nizati jedan lošiji rezultat za drugim. Sedmo mjesto u Italiji, 11. u Hrvatskoj i 13. u Rusiji samo su pokazatelji točnosti ove teze.

Kako bi vratio ekipu na pobjedničke staze Herbert Müller očajnički treba pomladiti svoju već istrošenu momčad. Natalia Rusnachenko i Sorina Teodorović nalaze se na kraju svojih karijera i unatoč odličnim igračicama poput Stephanie Ofenböck i Simon Spiridon tim pod hitno treba mladi kadar.

Laura Megelinskas i Petra Blazek biti će prisiljene na ovom prvenstvu napokon opravdati status najvećih austrijskih nada. Upravo u njima Müller vidi spas ove reprezentacije.

Angola:
Timska igra ove reprezentacije najzaslužnija je za njihovu stalnu prisutnost na svjetskim smotrama još od davne 1990. godine. Osvajanjem posljednjih pet Afričkih prvenstava (od osam ukupno) ova ekipa se pokazala nepremostivom preprekom za sve tamošnje reprezentacije.

Trener Jeronimo Neto posebno je sretan što ne može izdvojiti niti jednu djevojku kao nositelja ekipe već je ekipa pokretač sama sebi. Njihova sinkronizirana igra iskorištava i najmanje greške protivnica što bi se moglo pokazati kao vrlo korisno oružje protiv ekipa u kojima pojedinke nose igru.

Dominikanska Republika:
Najveća nada mlade reprezentacije sa Kariba trebala bi biti 16 godišnja Suleydi Suarez, heroina koja je sa 17 obrana najzaslužnija za pobjedu u borbi za treće mjesto na posljednjem Panameričkom prvenstvu. Za Felixa Romera i njegove djevojke već sam dolazak u Francusku je veliki uspjeh, a svaka odigrana utakmica bit će im odlično iskustvo za budućnost.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!