Košarka

Kusu mrvice, Spahiji poraz

Kristian Hohnjec • nedjelja, 02.12.2007.

Marko Banić i Drago Pašalić slave veliku pobjedu nad Spahijinom Tau Ceramicom, za koju je najlošiju partiju sezone odigrao Zoran Planinić. Mrvice su također dobili Kus i Bogdanović, a jedini dvocifreni Hrvat u nedjelju je bio Marko Tomas...

Fuenlabrada je veći dio susreta provela u minimalnom vodstvu, no Carlos Cabezas još se jednom pokazao kao odlučujući faktor. Španjolski reprezentativac zabio je 16 koševa uz četiri asistencije, a s dvije trice u posljednjim minutama prelomio je utakmicu.

Davor Kus sezonu je počeo kao čovjek s najvećom minutažom, a Scariolo mu u posljednje vrijeme daje sve manje povjerenja. Riječanin je odigrao tek četiri minute promašivši jedini šut i zabilježivši asist. Marko Tomas za poražene je odigao 25 minuta, no šut ga nije služio - 4/12 iz igre, 1/6 za tricu. Križevčanin je s 12 koševa ponovo bio najbolji strijelac Fuenlabrade, a logirao je i skok, dodavanje, ukradenu loptu i blokadu.

Za iznenađenje dana pobrinuo se Bilbao. Drugi "hrvatski" derbi otišao je na stranu Banića i Pašalića - 80:78. Jedan od razloga posrtaja Tau Ceramice je i najgora partija sezone Zorana Planinića. Naš repezentativac krenuo je u petorci i već do treće minute skupio tri osobne pogreške. Njegova statistika na kraju je glasila - šest minuta, asistencija, izgubljena lopta, promašen šut i valorizacija -3.

Marko Banić u prvom poluvremenu za devet minuta ostao je bez ikakvog brojčanog učinka, no u nastavku je zaigrao mnogo bolje - 23 minute, šest poena, sedam skokova. Drago Pašalić devet minuta iskoristio je za četiri poena, tri skoka, asistenciju i blokadu. Najzaslužniji za sedmu pobjedu Bilbaa bio je brazilski organizator Marcelinho Huertas (20 koševa).

Velimir Perasović bio je blizu da debi na klupi Estudiantesa okonča velikom pobjedom. Ipak, Studenti su izgubili od Girone 82:76. Sergio Sanchez promašio je tricu za izjednačenje, a San Emeterio je na drugoj strani pogodio te tako odlučio pobjednika. Najbolji pojedinac susreta bio je Marc Gasol s 15 koševa, 12 skokova i dvije blokade.

Real Madrid je pobjedom nad slabašnim Leonom 96:80 zadržao korak s vodećim Joventutom. Louis Bullock zabio je 19 koševa, a Bojan Bogdanović (bez učinka) dobio je posljednju minutu.

ACB, 10. kolo: Real Madrid - Leon 96:80; Fuenlabrada - Unicaja 82:89; Girona - Estudiantes 82:76; Tau Ceramica - Bilbao 78:80; Gran Canaria - Manresa 83:78.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!