Tenis

Bryani dovršili posao

Branimir Korać • nedjelja, 02.12.2007.

Reprezentacija SAD-a pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa. Nakon što su prvog dana poveli 2-0, sinoć je par Bryan/Bryan bio bolji od ruske kombinacije Andreev/Davidenko te su Amerikanci otišli na neuhvatljivih 3-0…

Kada je SAD poveo 2-0 nakon prvog dana, postalo je jasno kako će Rusi vrlo teško napraviti preokret. Par Mike i Bob Bryan uvjerljivo je najjači na svijetu i ruska kombinacija gotovo da nije imala šanse na papiru. Tako je bilo i na terenu, Amerikanci su dominirali i samo u prvom setu imali manje probleme.

U prvom setu oba para čvrsto su držala svoje servise i set je otišao u tie-break. U 13. igri Rusi su poveli s 3:1, međutim Bryani rade seriju 5:0 i sa 7:4 uzimaju u tie-breaku prvi set.

Na samom startu drugog seta Davidenko gubi servis i braća Bryan dolaze do velike prednosti. Kod 1:0 i 3:2 Rusi su imali prilike za oduzeti servis, no nisu uspjeli i na kraju gube set sa 6:4.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Susret je odlučen vrlo brzo u trećem setu. Rusi su kod 1:1 izgubili servis, kod 4:2 braća Bryan završavaju priču drugim breakom i po prvi put nakon 1998. godine finalni dvoboj Davis Cupa rješavaju već nakon drugog dana.

12 godina Amerikanci su čekali na novi trijumf u Davis Cupu, čak 32. Posljednji put Davis Cup osvojili su 1995. godine, a u finalu su svladali kao i ove godine – Ruse.

''Bio je strašan pritisak. Predugo smo čekali na ovaj trofej i jednostavno nisam se normalno osjećao na terenu. Svašta mi je prolazilo kroz glavu tijekom trećeg seta, srećom koncentraciju smo zadržali'', rekao je nakon meča Mike Bryan.

Davis Cup, finale: SAD – Rusija 3:0 (Bryan/Bryan – Andreev/Davidenko 7:6(4), 6:4, 6:2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!