Rukomet

Hrvatska – Kazahstan: Kao avioni!

Ivana Strahija • nedjelja, 02.12.2007.

Hrvatskoj je doduše trebala duga pista za uzlet. Nakon teškog i nervoznog prvog dijela, kad tek u 18. minuti imamo +2, u drugom Hrvatice lete kao avioni, zaboravljaju na početničke pogreške i završavaju s velebnih deset pogodaka viška...

HRVATSKA – KAZAHSTAN 35:25 (16:12)

Francuska, Pau, Palais sed Sports, gledatelja 6500
Suci: Al Maamly, Shaaban (Egipat)

Hrvatska: Tatari 3, Golubić 1, Milanović-Litre 1, Starček 2, Gaće 2, Pušić 6, Palčić 1, Horvat 2, Pasičnik 8, Penezić 4, Lovrić 3, Zebić 2
Kazahstan: Čumakova, Borečko, Pikalova 4, Kilibajeva, Kozlova 5, Batujeva, Portova 3, Jegunova 3, Kulakova 1, Kubrina 1, Jakovljeva 7, Vasiljeva 2

Obrane
Hrvatska: Jelčić 6, Grubišić 6
Kazahstan: Ajtenova 3, Mišurina 3

Sedmerci
Hrvatska: 1/1 (Pasičnik 1/1)
Kazahstan 3/4 (Jegunova 3/4)

Isključenja
Hrvatska : 10 minuta
Kazahstan: 6 minuta

Hrvatice su pred 6,5 tisuća gledatelja i uz pratnju limene glazbe apsolvirale rusku školu Kazahstana. Utakmicu koje su se naše reprezentativke najviše bojale na kraju su odlučno dobile.

No, daleko od idealnog bio je prvi dio utakmice. Caruju tehničke pogreške, kriva dodavanja i promašaji, kako s jedne, tako i sa druge strane. U prvoj je minuti razveselila Pasičnik svojim trade-mark pogotkom kroz noge kazahstanske vratarke Mišurine, odmah uslugu vraća Pikalova, a u šestoj minuti i Portova pogađa, pa Kazahstan vodi 2:1.

Idućih petnaestak minuta igra se vrlo izjednačeno, no tada Hrvatice konačno hvataju tempo, proradila je ubojita obrana i blok, pa u 25. imaju 13:8 i zamjetnijih +5.

U drugom dijelu Kazahstanke griješe sve više, naše djevojke sve manje. Kao da su se zainatile, Hrvatice rade seriju od pet pogodaka, sa 19:15 dolaze do 23:15 uz golove Pušić, Penezić, Gaće i Starček.

Nakon toga za Kazahstan više nije bilo povratka, hrvatski izbornik Šojat čak daje priliku svima s popisa da uđu i okušaju se u igri, što djevojke iskorištavaju u potpunosti i svaka daje barem jedan pogodak. Najljepša su bila tri gola mlade Lovrić, koja je sva tri puta pogodila iz okreta.

Ova pobjeda de facto znači da smo prošli u glavni turnir, pošto nitko sutrašnju Argentinu ne smatra opasnim protivnikom. S nestrpljenjem dakle očekujemo utorak i susret s Francuskom, kojoj se moramo 'osvetiti' za poraz ili dva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!