Rukomet

Skupina B: Makedonke na korak do senzacije

Petar Plevnik • nedjelja, 02.12.2007.

Prvi susreti u skupini B protekli su bez iznenađenja. Ruskinje su se protiv Makedonki dosta mučile, riješivši susret tek u posljednjih pet minuta, dok su Brazilke pregazile Australiju sa 27 pogodaka razlike...

Makedonke, koje su bez većih ambicija doputovale u Francusku, sjajno su otvorile susret s Rusijom. Nakon 14. minuta igre semafor je pokazivao vodstvo Makedonije od 8:4, a prednost su Makedonke uspjele očuvati sve do odlaska na odmor, na koji se otišlo s rezultatom 14:12 za Makedoniju. U prvom dijelu Ruskinje nikako nisu uspjevale zaustaviti tamnoputu Loki Olohangu, koja je čak šest puta pogađala u prvom dijelu.

U petoj minuti nastavka Makedonke su imale 16:14, da bi serijom 5:0 u sedam minuta Ruskinje došle na tri pogotka prednosti (19:16). Makedonke se ne predaju te šest minuta prije kraja pogotkom Crvenkoske stižu do novog izjednačenja (22:22). Ipak, za nešto više u redovima Makedonki nije bilo snage pa Ruskinje novom serijom 5:0 odlaze na konačnih 27:22.

Prvo ime susreta sa 15 obrana bila je ruska vratarka Inna Suslina, Polenova je sa šest pogodaka bila najbolji strijelac u ruskim redovima, dok je Shipilova susret završila bez promašaja (4/4). Kod Makedonki šest pogodaka Radulović i Loki Olohange, koja je u nastavku susreta ostala bez pogotka.

Uoči dvoboja Brazila i Australije jedina dvojba je bila s koliko će golova minusa Australke napustiti teren. Iako su u susret ušle bez ikakvih očekivanja, nakon samo 13 minuta igre zasigurno nijednoj od Australki nije bio ugodan pogleda na semafor, koji je pokazivao 10:0. Prednost Brazilki do odmora je narasla na 21:6, da bi Australke susret završile sa minus 27.

Prvo ime u redovima Brazilki, kod kojih se samo jedna igračica nije upisala u strijelce, Rosas sa osam pogodaka, dok su vratarke Masson i Zoqbi zajedno upisale 21 odn. sjajnih 70%. Kod simpatičnih Australki četiri pogotka Boyd, za koje je potrošila čak 15 lopti.

Svjetsko prvenstvo za žene, skupina B: Rusija - Makedonija 27:22 (12:14), Brazil - Australija 36:9 (21:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!