Rukomet

Skupina C: Neuvjerljive Norvežanke

Goran Markuš • nedjelja, 02.12.2007.

Prvo kolo preliminarne skupine C na ženskom svjetskom rukometnom prvenstvu obilježile su odlične Angolke koje su do samog kraja držale priključak sa puno kvalitetnijom ekipom Norveške. U drugoj utakmici Austrija je sigurno stigla do prve pobjede protiv slabašne Dominikanske Republike...

Austrija je sa konačnih 32:19 bez problema stigla do pobjede na otvorenju svjetskog prvenstva. Mlade Dominikanke nisu pružile ozbiljniji otpor iako je Suleydi Suarez, 16 godišnje golmansko čudo, skupila odličnih 14 obrana, a Judith Granado sa 9 golova utakmicu završila kao najbolji strijelac.

Reprezenacija Austrije u utakmicu ulazi vrlo oštro i sa četiri pogotka Isabel Plach već na samom početku odlaze na +3. Herbert Müller je u igru ubacio sve djevojke, a posebno može biti zadovoljan sa mladom nadom, Simon Spiridon koja je utakmicu završila sa 5 pogodaka, a bez promašenog šuta.

Za razliku od Austrije, reprezentativke Norveške imale su puno više problema sa zanimljivim Angolkama. Nakon -3 u petoj minuti Angolke su proigrale i držale rezultatsku razliku skoro do samoga kraja utakmice. Konačnim rezultatom 32:26 zasigurno su sretnije gubitnice ovog susreta.

Sa šest golova u isto toliko pokušaja, Gro Hammerseng je svima dala do znanja kako ovo svjetsko prvenstvo neće dopustiti još jedan kiks svoje reprezentacije. Iako Norvežanke niti u jednom trenutku nisu rezultatski previše odmakle od suparnica, Marit Breivik je uspjela ubaciti sve djevojke u igru.

Ovom utakmicom je podcijenjena Angola još jednom dokazala koliko kvalitetna obrana i timska igra znače u suvremenom rukometu. Marcelina Kiala jedina je Angolka sa dvoznamenkastim brojem šuteva od čega je samo devet ušlo u mrežu, dovoljno da se može okititi priznanjem najboljeg strijelca na susretu.

Svjetsko prvenstvo za žene, skupina C: Austrija - Dominikanska Republika 32:19 (19:8), Norveška - Angola 32:26 (18:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!