Rukomet

Nordhorn srušio Kiel, sedmica Zrnića

Petar Plevnik • nedjelja, 02.12.2007.

Da Kiel nije nedodirljiv kao protekle sezone potvrdilo je i 15. kolo Bundeslige, u kojem je Nordhorn u derbiju kola aktualnom prvaku nanio treći prvenstveni poraz, zahvaljujući kojem je vodstvo na ljestvici preuzeo Flensburg. Od hrvatskih igrača ponovno je najbolji bio Vedran Zrnić, koji je u pobjedi nad Melsungenom Marija Kelentrića upisao sedam pogodaka...

Kolo su u petak otvorili Wetzlar i Balingen, a s uvjerljivih 34:22 slavili su domaćini. Po šest pogodaka za domaćine postigli su Michel i Sebastian Weber, dok je Krešo Ivanković postigao četiri. U redovima gostiju najbolji Brack sa sedam pogodaka.

Središnji susret kola igran je u Nordhornu, gdje je istoimeni domaćin dočekao Kiel. Osim početnih 0:1, domaćini su cijeli susret proveli u vodstvu te na kraju prilično lako došli do konačnih 34:29. Prvo ime u redovima Nordhorna sa osam je pogodaka bio Myrhol, jedan manje postigli su Filip i Glandorf, dok je Goran Šprem ovaj put ostao bez učinka. Kod gostiju devet pogodaka Karabatića te šest Lündstroma.

Titulu derbija sve donedavno s pravom je nosio dvoboj Flensburga i Magdeburga, no u sezoni u kojoj je Magdeburg samo pet bodova udaljen od zone ispadanja, gosti su se pokazali kao lak zalogaj za Flensburg. U pobjedi domaćina 34:28 najbolji Lijewski i Christansen sa osam pogodaka te Beutler sa 14 obrana, dok se Blaženko Lacković jednom upisao u strijelce. Kod Magdeburga osam pogodaka Bieleckog.

Gummersbach Vedrana Zrnića uspješno je prošao teško gostovanje kod Kelentrićevog Melsungena slavivši sa 38:35. Hrvatski vratar u redovima domaćina pružio je još jednu dobru partiju sa 13 obrana, a od strijelca najbolji je kod domaćina bio Sanikis sa osam pogodaka. Kod gostiju sjajan Pungartnik sa 14 pogodaka, a raspoložen je sa sedam pogodaka bio i Zrnić.

Najuvjerljivija pobjeda pripala je Kronau, koji se na domaćem terenu lako obračunao sa gostima iz Mindena. U pobjedi Lavova 41:26 najbolji Gensheimer sa sedam pogodaka, dok kod gostiju šest pogodaka Simona.

Još jedan kandidat za naslov, HSV, upisao je pobjedu. Momčad iz Hamburga projurila je kroz Berlin svladavši domaći Füchse sa čak 14 pogodaka razlike. U pobjedi gostiju 35:21 devet pogodaka Yoona, dok kod domaćina 10 pogodaka iskusnog Stranda.

Do očekivanih bodova na domaćem terenu stigao je i Göppingen, koji je sa 24:21 bio bolji od Essena. Otpor gostiju slomljen je tek u nastavku i to ponajviše zahvaljujući Schweinkardtu, Rajkoviću i Garciji Pardonu koji su postigli po pet pogodaka, dok je Dalibor Anušić ostao bez pogotka. Kod gostiju pet pogodaka Schmidta.

Bundesliga, 15. kolo, rezultati:
Wetzlar - Ballingen 34:22, Nordhorn - Kiel 34:29, Melsungen - Gummersbach 35:38, Flensburg - Magdeburg 34:28, Kronau - Minden 41:26, Göppingen - Essen 24:21.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!