Rukomet

Skupina D: Kineskinje nadomak senzacije

Branko Barić • nedjelja, 02.12.2007.

Reprezentacija Kine propustila je veliku priliku da već prvog dana Svjetsko prvenstva priredi veliku senzaciju, no Rumunjke su se ipak na koncu s(p)retno provukle. Poljakinje do prvih bodova stigle nešto lakše, iako su i one loše otvorile susret...

Tešku muku mučila je srebrna reprezentacija iz 2005. s neiskusnim, ali poletnim Kineskinjama. Kineskinje su vodile gotovo cijelo prvo poluvrijeme, točnije sve do 28. minute kada Rumunjke izjednačuju na 13:13.

Od tada pa sve do 55. minute, kada je na semaforu stajalo 28:28, igrao se potpuno izjednačen rukomet, no na koncu su djevojke Gheorghea Tadicia ponajviše zahvaljujući većem iskustvu iščupale važnu pobjedu.Christina Neagu predvodila je Rumunjke s deset pogodaka, dok se kod Kineskinja iskazala Yun Liu postigavši 11.

Poljakinje su također nervozno ušle u susret, vjerojatno potcjenivši reprezentaciju Tunisa, pa je nakon osam minuta rezultat bio 7:6 za Tunis. Tada je uslijedio poljski uragan koji je donio seriju 7:0 i praktički već tad prelomio susret. Do kraja pobjeda izabranica Zenona Lakomyja više nije dolazila u pitanje i konačnih 29:23 je realan pokazatelj odnosa snaga. Igračicom susreta proglašena je Izabela Duda koja je postigla osam golova, dok je na drugoj strani Raja Toumi postigla sedam.

U ponedjeljak se sastaju Rumunjska i Tunis, dok se Poljakinje moraju obračunati s neugodnim Kineskinjama...

Svjetsko prvenstvo za žene, skupina D: Rumunjska – Kina 31:29 (15:16), Poljska – Tunis 29:23 (16:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!