Košarka

Tijesna borba za vrh

Sanja Čalić • ponedjeljak, 03.12.2007.

Nakon što je kompletirano 11. kolo njemačke lige berlinska se Alba nalazi na prvom mjestu, no s istim omjerom pobjeda i poraza Artland Dragonsi i Brose Basketsi izravno joj konkuriraju za sam vrh ljestvice …

Iako su u svojim redovima imali vrlo raspoloženog Rouvena Roesslera (24 poena, tri skoka), Giessen 46ersi nisu uspjeli svladati na svom parketu Dt.Bank Skylinerse. U vrlo izjednačenoj utakmici Skylinersi su u drugoj dionici napravili ključnu prednost od sedam poena koja im je na kraju i osigurala pobjedu (77:80)

Vrlo se velika borba vodila na parketu u susretu berlinske Albe i digibu Basketsa koji je na kraju pripao gostima (93:91). Digibu Basketsi odigrali su bolje prvu dionicu ostvarivši prednost od deset poena, no košarkaši Albe su uz vrlo dobar učinak Jenkinsa (24 poena, četiri skoka) to nadoknadili u drugoj četvrtini došavši u minimalno vodstvo koje je presudilo utakmicu. Gostima za pobjedu nije bio dovoljan ni sjajan učinak Blacka (29 poena, šest skokova, četiri asistencije).

Ratiopharm Ulm uvjerljivo je svladao S. City Jenu rezultatom 94:70. Iako su im gosti dobro parirali u tri četvrtine, igrači ratiopharm Ulma mnogo su bolje odigrali u trećoj dionici kada su ostvarili veliku prednost nakon koje se gostujuća momčad nije uspjela vratiti u igru. U momčadi ratiopharma najučinkovitiji je igrač bio Bailey s 19 poena, dva skoka i pet asistencija.

Giantsi iz Leverkusena svladali su u gostima NY'er Phantomse u utakmici koja je bila potpuno izjednačena sve do treće četvrtine kada su Giantsi limitirali svoje protivnike na samo deset poena, što se nakon 40 minuta pokazalo presudnim (70:75). Najraspoloženiji igrač susreta bio je Mc Coy koji je s 19 poena i pet skokova pridonio pobjedi svoje momčadi.

Samo su u prvoj četvrtini Walter Tigersi pružili adekvatan otpor momčadi EnBw Ludwigsburg koja je nakon prvih deset minuta preuzela potpunu dominaciju svojim parketom i tako došla do novih bodova (99:75). U pobjedi domaće momčadi zapažen je nastup imao Ronald Ross koji je postigao 27 koševa, četiri skoka i pet asistencija.

Ni samo sedam poena postignutih u trećoj četvrtini nisu ugrozili pobjedu Artland Dragonsa nad Telekom Basketsima (77:73). Dragonsi su mnogo bolje odigrali posljednju dionicu koja im je omogućila da na svom parketu slave, čime ravnopravno konkuriraju za prvo mjesto na ljestvici budući da imaju omjer devet pobjeda i dva poraza, baš kao i Alba te Brose Basketsi.

Bremerhaven se s gostovanja u Trieru vratio s novim bodovima u džepu. Iako su na poluvremenu ove neizvjesne utakmice imali samo dva poena prednosti, igračima Bremerhavena za pobjedu je ključna bila posljednja četvrtina koju su osvojili s osam koševa razlike (63:75). Goste je do novih bodova vodio Brian Brown koji je uz 17 poena postigao i četiri koša te tri asistencije.

Brose Basketsi izvrsno su odigrali prvo poluvrijeme susreta protiv BG 74 Göttingena, što se posebice odnosi na drugu četvrtinu kada su svojim protivnicima dopustili da ubace tek četiri poena. Göttingen je u nastavku podignuo svoju igru na višu razinu, no preveliki zaostatak ipak nisu uspjeli dostići (66:73). Uz standardno dobre nastupe Greena i Fenna, u redovima Brose Basketsa vrlo je dobro odigrao i Dickel (devet poena, osam skokova, tri asistencije).

Njemačka liga, 11. kolo: Giessen 46ers – Dt. Bank Skylinersi 77:80, Alba Berlin – digibu Baskets 93:91, ratiopharm Ulm – S. City Jena 94:70, NY'er Phantoms – Giants L'kusen 70:75, EnBw L'burg – Walter Tigers 99:75, Artland Dragons – Telekom Baskets 77:73, BG 74 Göttingen – Brose Baskets 66:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!