Nogomet

Stevens: "Dinamo ima premalo bodova"

Vedran Attias • srijeda, 05.12.2007.

Dan prije utakmice u Maksimiru, igrači HSV-a odradili su trening, a prije samog treninga trener gostiju Huub Stevens došao je na konferenciju za novinare...

Prvo pitanje bilo je li bi se zadovoljio bodom u Maksimiru: "S bodom bi bili zadovoljni jer bi se u tom slučaju kvalificirali dalje." Htio bi osvojiti prvo mjesto u skupini, ali najbitniji je prolaz: "Bitno je biti među tri koja idu dalje. Bolje je biti što bolji na tablici kako bi nam bilo lakše u daljnjem natjecanju."

Smatra kako će Dinamo biti težak protivnik: "Gledao sam utakmice Dinama protiv Ajaxa i Werdera i mislim kako će biti teška utakmica. Imali smo sreće što smo dosada u ovom natjecanju ostvarili dvije pobjede. Odmah nakon ždrijeba sam rekao kako je ova grupa jako teška i to se pokazalo točno."

Rekao je kako nikad nije igrao protiv Dinama. Nije siguran kakvu utakmicu sutra možemo očekivati: "Tešku, to je sigurno. Tek kada počne utakmica mogu procijeniti kakva će biti, ali u ovakvim utakmicama uvijek odlučuju sitnice."

Ne vidi obranu Dinama kao prednost HSV-a: "Ne gledam samo obranu nego i ostatak momčadi. Dinamo je dobra cjelina i to sve treba uzeti u obzir." Čuo je kako je u Maksimiru dobra atmosfera, ali ne smatra kako to može omesti njegove igrače: "Ne mogu si zamisliti kako navijači mogu omesti profesionalce. Sigurno je kako navijači pomažu svojem klubu i to će ih podignuti, ali ne mislim kako je to nešto što može presuditi."

Smatra kako je teško "smjestiti" Dinamo u Bundesligu: "Ne igraju u Bundesligi, ali to je vrlo teško reći jer teško je usporediti njemački i hrvatski nogomet. Vidjeli smo u Engleskoj koliko je dobar hrvatski nogomet, ali teško je tako nešto reći. Sigurno je kako Dinamo ima svoje kvalitete."

U subotu su igrali protiv Werdera, ali nije pitao Schaafa za komentar o Modrima: "Nisam ga ništa pitao, ali ja sam gledao utakmice Dinama i znam kako Dinamo igra. Skautiranje protivnika je posao koji mi samo moramo odraditi, a ne posuditi nečije bilješke."

Novinare je zanimala usporedba Van der Vaart-Modrić: "Mi ne igramo protiv Modrića, isto kao ni Dinamo protiv Van der Vaarta. Obje momčadi imaju još deset igrača. Tehnički su obojica odlični igrači." Smatra kako njegovi igrači nisu umorni, unatoč tome što im je ovo treća utakmica u šest dana: "Nakon utakmice s Werderom imali smo više vremena za odmor nego prije Rennesa."

Nije posebno pričao s našim reprezentativcem Olićem o Dinamu: "Nisam ga ništa posebno pitao jer mi smo skautirali Dinamo i odradili smo dobro svoj posao." Na kraju, kada je zamoljen komentirati momčad Dinama, rekao je: "Mogu reći kako sigurno imaju premalo bodova s obzirom na to kako odlično igraju nogomet."

Nizozemski trener nema naviku govoriti sastav koji će nastupiti u sljedećoj utakmici, ali od kolege iz Njemačke koji prati HSV smo uspjeli saznati kako bi gosti trebali zaigrati u sljedećem sastavu: Rost, Boateng, Reinhardt, Mathijsen, Atouba, Jarolim, De Jong, Demel, Van der Vaart, Trochowski, Olić. Iz ovog sastava koji bi trebao nastupit se vidi kako HSV u Maksimir ne dolazi pokloniti Dinamu bodove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!