Rukomet

Skupina F: Njemice s bodovima u džepu

Vedran Stilin • utorak, 04.12.2007.

Iako je odluka o prolasku u drugi fazu natjecanja Svjetskog prvenstva u Skupini F jučer razriješena, današnji dvoboj Njemačke i Južne Koreje ipak je ponudio je dosta zanimljivosti jer je pobjednik tog dvoboja prenio dva izuzetno važna boda u drugi krug...

Nakon što su obje ekipe riješile u prva dva kola problem zvan Ukrajina i tek nešto lakši trening Paragvaj, danas su u međusobnom ogledu odlučivale tko će prenijeti bodove u drugu fazu natjecanja.

Od samog početka dvoboja Njemačka je zagospodarila terenom odvojivši se do 22. minute na šest pogodaka prednosti (10:4). Ipak, uporne Južnokorejke uspijevaju do poluvremena smanjiti zaostatak te na predah odlaze s prihvatljivijih dva gola manjka (14:12).

Drugo poluvrijeme ne donosi ništa novo, Njemačka nastavlja s dominacijom započetom u prvom dijelu prvog poluvremena tako da na semaforu u 42. minuti stoji velikih 24:15 čime je već tada bilo jasno koja će ekipa sa zalihom od dva boda u drugi krug. Konačan ishod ovog dvoboja bio je 32:26, a najbolja igračica susreta bez ikakve dvojbe bila je Jurack s čak 11 postignutih golova. U poraženim redovima pet puta zabila je Woo.

Ekipe koje će se u nastavku Prvenstva boriti za ona utješna mjesta od 13. nadalje večeras su odigrale posljednju utakmicu skupine F. U njoj su Ukrajinke bez imalo muke svladale nedorasli Paragvaj 43:17 na krilima sjajne Borščenko koja je postigla čak 14 golova, dok je na drugoj strani najviše zabila Alvan (7 golova).

Svjetsko prvenstvo, skupina F (treće kolo): Njemačka – Južna Koreja 32:26 (14:12), Ukrajina – Paragvaj 43:17 (19:6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!