Rukomet

Kvalifikacije za Euro 2008

Zvonimir Šimunović • srijeda, 05.12.2007.

Završena je prva faza kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo za žene koje će se održati u prosincu 2008. u Makedoniji. Prve prepreke prošlo je devet reprezentacija kojima će se u drugoj, knockout fazi pridružiti još 11 ekipa, među kojima i Hrvatska.

Prvi dio kvalifikacija igrale su reprezentacije s najlošijim koeficijentom. Šesnaest reprezentacija bilo je raspoređeno u tri grupe. Grupa 1 igrala je u Litvi (Panevezys), grupa 2 u Slovačkoj (Michalovce) i grupa 3 u Češkoj (Plzen). Iz svake skupine u daljnje su natjecanje prošle tri najbolje ekipe:

Grupa 1: Litva, Island, Bjelorusija
Grupa 2: Slovačka, Crna Gora, Portugal
Grupa 3: Češka, Turska, Italija

Ovim će se reprezentacijama u drugoj fazi natjecanja pridružiti Hrvatska, Austrija, Danska, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovenija, Španjolska, Švedska i Ukrajina. Tih 20 reprezentacija tvorit će 10 parova čiji će pobjednici nastupiti na Europskom prvenstvu. Nastup u Makedoniji su uz domaće djevojke, rezultatima na prošlom Euru osigurali: Norveška, Rusija, Francuska, Njemačka i Mađarska.

Ždrijeb drugog dijela kvalifikacija održat će se 26. siječnja u Lillehammeru za vrijeme Europskog prvenstva rukometaša. Prije ždrijeba EHF će odrediti deset reprezentacija nositelja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!