Nogomet

Basel po planu, ali...

Marin Vuković • srijeda, 05.12.2007.

Iako Dinamo nije odigrao utakmicu za pamćenje, do samog kraja susreta u Maksimiru imao je rezultat koji bi ga u slučaju bilo kakve pobjede nad Rennesom vodio u sljedeći krug Kupa Uefe. Tome je uvelike pripomogao Basel koji je na svom stadionu zasluženo svladao Brann, odigrao "za Dinamo", no na kraju su modri još jednom sami zapečatili svoju sudbinu...

Basel je na svom St. Jakobs Parku posve razmontirao Brann koji se ni u utakmici s Dinamom nije pokazao snažnom momčadi, a tek je ovdje pokazao sve svoje slabosti i još jednom nas podsjetio da modri itekako imaju za čime žaliti zbog izgubljenih bodova u Bergenu. Čak 21 udarac prema vratima Opdala i 75 posjeda lopte u korist domaće momčadi jasno govori o odnosu snaga u večerašnjoj utakmici.

Ipak, usprkos velikoj nadmoći i dominaciji, tek je jedna lopta pronašla put do mreže norveške momčadi, i to iz prekida. Zbilo se to u 40. minuti susreta kada je Carlitos efektno izveo slobodan udarac, praktički bez zaleta, i pogodio sam gornji desni kut Brannova gola. Bio je to 200. pogodak Basela u povijesti Kupa Uefe, a čak 114. pod palicom Christiana Grossa.

Uz ova tri boda Basel je osigurao plasman u sljedeći krug zajedno s njemačkim HSV-om, a usput je mogao pomoći i Dinamu da je rezultat u Maksimiru ostao 0:0.

Skupina D:
Basel - Brann 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!