Nogomet

Ivanković: "Nismo zaslužili poraz"

Tomislav Pacak • srijeda, 05.12.2007.

Nakon poraza od HSV strateg plavih Branko Ivaković priznao je da su znali što se može dogoditi, no da isto tako smatra da Dinamo nije zavrijedio poraz. Profesor je pohvalio i obranu, koja je bila vrlo koncentrirana.

"Teško je sada komentirati utakmicu od koje smo puno očekivali. Znali smo moć HSV-a, oni su to danas demonstirali. Jako tvrda, teška utakmica, smatram da nismo bili slabiji partner i da nismo zaslužili poraz. U većem dijelu utakmice bili smo izjednačeni, bili smo svjesni da neće biti šansi kao protiv Basela ili Branna, te da moramo iskoristiti jednu ili dvije poluprilike koje smo imali. Preostaje nam napraviti što možemo u Rennesu i dok postoji nada mi ćemo se truditi", nada se Ivanković.

O sastavu i pojedinačnim igrama trener Dinama priča: "Čale je nepotrebno skrivio jedanesterac, pogotovo jer je cijelu utakmicu igrao dobro i bio zapažen. Nisam zažalio što je Balaban igrao od početka utakmice, on je opravdao moje povjerenje. Osnovna ideja zamjene Sammir-Vrdoljak je bila da ojačamo središnji dio kako bi dali slobode Modriću i Mandžukiću u završnici. Vrdoljak je bio važan i zbog faze obrane, odnosno prekida iz kojih su bili jaki. Obrana je danas bila koncentrirana, dobro su čuvali i Olića i Van der Vaarta, nažalost, taj prekid je pokvario dojam o tome kako je obrana odigrala."

U Rennesu će biti teško doći do bodova, no utakmicu ne treba gubiti unaprijed: "Svaka pobjeda u gostima je veliki rezultat stoga bi bilo čudo pobijediti u Rennesu, no dok ima nade mi ćemo tražiti tu pobjedu. Nije važan samo prolaz dalje, važan je i svaki bod radi koeficijenta i nećemo se predati dok postoji nada", priča Ivanković.

Neminovno pitanje o Modriću?: "To nije u mojoj domeni, niti sam o takvim stvarima pričao s njemačkim novinarima. Svima je poznat interes za Luku Modrića i on je uz Van der Vaarta sigurno mežu najtraženijim veznjacima u Europi. No to nije moja domena", ponovio je Ivanković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!