Nogomet

Olić: "S pola snage..."

Tomislav Globan • četvrtak, 06.12.2007.

Ivica Olić, baš kao ni kompletna momčad Hamburga, u Maksimiru nije odigrao ni blizu svojih najboljih partija. No, i u takvom izdanju njemačka je momčad bila prejaka za Dinamo. Hrvatski je reprezentativac potvrdio da su Dinamo i HSV u ovom trenutku ipak dva svijeta...

Okupljenim novinarima u mix zoni maksimirskog stadiona Olić je priznao kako je očekivao ovakav rasplet i pobjedu svoje momčadi: "Gol mi je nekako visio u zraku. Dinamo je večeras bio jako slab u prekidima, daleko su stajali od igrača. Van der Vaart ima super centaršut, a imamo u momčadi nekoliko odličnih skakača. I eto, jedna je ušla u mrežu. Ja sam sretan, ali žao mi je Dinama. Ipak, teško je bilo za očekivati da se "vade" na momčadi kakva je Hamburg."

Je li ga hrvatski prvak razočarao sterilnom i bezopasnom igrom? "Ne, nisam razočaran Dinamom jer nisam ni očekivao da će nam napraviti presing i zabiti tri komada... Ipak mi nismo Basel, imamo konstantu, u vrhu smo Bundeslige i po meni jedina ekipa koja može parirati Bayernu. Imamo super momčad, odličnog trenera koji je sve dobro posložio i na terenu djelujemo dobro. Danas uopće nismo igrali u nekom velikom ritmu, a pobijedili smo bez problema, da ne kažem s pola snage. Dinamo je svoje šanse izgubio protiv Basela i Branna."

Najbolji strijelac Dinama u šampionskoj 2003. i jedan od junaka hrvatskog trijumfa na Wembleyju prvi je put na Maksimir istrčao na "pogrešnoj" strani. Oli, međutim, to nije predstavljalo prevelik problem: "Iskreno ću vam reći, meni je to bila utakmica kao i svaka druga. Iako nisam želio da moja momčad izgubi, želio sam da Dinamo prođe dalje. Ipak sam igrao ovdje, to je klub iz moje zemlje. Šteta, teško je sada očekivati da će Dinamo proći, no što je tu je. Treba dići glavu gore. Uvijek postoji sljedeća sezona."

HSV-ov napadač igrao je protiv Rennesa. Može li Dinamo do iznenađenja u Francuskoj? "Može, ali tako sam rekao i za utakmicu protiv Branna pa je bolje da više ništa ne prognoziram."

Olić je pri izlasku s terena dobio velik pljesak Dinamovih navijača. "Navijači su bili sjajni, odlično su bodrili Dinamo, ali Modri danas jednostavno nisu bili na njihovoj razini.", zaključio je i poentirao hrvatski napadač.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!