Rukomet

Afrički uragan pomeo domaće

Petar Plevnik • četvrtak, 06.12.2007.

Uz očekivani poraz Hrvatske od Rusije, preostala dva susreta skupine I donijela su uvjerljivu pobjedu Norveške nad Makedonijom, dok je Angola pobjedom nad Francuskom potvrdila ulogu najugodnijeg iznenađenja prvenstva....

Nakon maksimalnog učinka u prvom dijelu natjecanja, Francuskinje su na otvaranju drugog kruga čekale Angolke, koje su već u prvom dijelu natjecanja pokazala kako će s njihovom igrom mnogi imati problema. Nakon prvih pola sata igre činilo se kako to neće biti slučaj i s Francuskinjama, koje su od prve minute bile u vodstvu te se na odmor otišlo s pet pogodaka prednosti za domaće.

Problema za domaće nije bilo sve do 40. minute (21:16), nakon čega Angolke rade nevjerojatnu seriju 7:0 te ostavljaju Francuskinje punih 12 minute bez pogotka! Ipak, tri minute kasnije, u 55. minuti Francuskinje se uspjevaju vratiti u susret (25:25), no u posljednjih pet minuta sjajne Angolke predvođene Almeidom i Kialom dolaze do konačnih 29:27.

Fantastičan susret u redovima Angole odigrala je Nair Almeida sa 11 pogodaka iz 12 pokušaja, dok je vratarka Tavares upisala 13 obrana. Kod Francuskinja usamljena Herbrecht sa 11 pogodaka, dok su vratarke Nicolas i Leynaud zajedno uhvatile 17 lopti.


Za razliku od Francuskinja, Norvežnke su se lakoćom obračunale s Makedonkama, najavivši kako s pravom pucaju na jednu od medalja. Od prve minute Skandinavke su krenule silovito pa ne čudi što su već do odmora imale sedma pogodaka razlike (16:9). Još silovitije Norvežanke kreću u nastavku, a u nekoliko navrata drugog dijela prednost Norveške iznosila je i 14 pogodaka razlike, da bi Makedonke susret završile sa -12 (34:22).

Ono što fascinira u igri Norvežanki je da se svih 11 igračica upisalo u strijelce i nijedna manje od dva pogotka, a najviše sjajna Gro Hammerseng sa sedam pogodaka iz osam pokušaja. Odlične su bile i vratarke Pedersen i Haraldsen koje su ukupno zaustavile 20 udaraca. Kod Makedonki po šest pogodaka Portjanko i Radulović.

Svjetsko prvenstvo, grupa I, 1. kolo:
Francuska - Angola 27:29 (16:11), Makedonija - Norveška 22:34 (9:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!