Nogomet

Majstorović za spas Grka, šestorica slave

Hrvoje Vuković, Goran Tomičić • četvrtak, 06.12.2007.

Pretposljednje kolo po skupinama Lige Uefa donijelo je nekoliko novih putnika u drugi krug, među kojima su se našli Bordeaux, Helsingborg, Tottenham, Spartak Moskva, Zurich i Bayer Leverkusen. Od naših igrača najzapaženiju ulogu imao je Ivan Majstorović koji je u posljednjim sekundama održao Panionios u igri za prolaz...

Skupina E: Sve odlučeno

Posljednje kolo ove skupine neće biti važno za konačan rasplet. Spartak je u Moskvi bio bolji od Züricha, ali obje momčadi su izborile plasman u šesnaestinu finala. Susret je vodila hrvatska četvorka predvođena Splićaninom Edom Trivkovićem, a pomagali su mu Željko Grgec i Željko Novosel. Četvrti sudac bio je Alojzije Šupraha. U 57. minuti Bazhenov je ubacio s lijeve strane, a Titov s desetak metara pogodio gostujuću mrežu. Stipe Pletikosa jako dobro je odradio svih 90 minuta.

Vezane vijesti

Putnicima u daljnje natjecanje se minimalnom pobjedom protiv Sparte pridružio Bayer Leverkusen. U 60. minuti Nijemci su nakon izravnog crvenog kartona Ramelowa ostali s igračem manje, ali ipak su ubilježili važnu pobjedu. Barnetta je izveo korner u 71. minuti, a najbolje se snašao Friedrich i poslao loptu u mrežu.

Skupina E, rezultati:
Spartak - Zürich 1:0, Bayer - Sparta 1:0

Skupina F: Boltonov "poljubac"

Crvena Zvezda na Marakani je dočekala momčad Boltona u nadi da će u svom trećem nastupu doći do nekakvih bodova koji bi je ostavili u igri za prolaz u drugi krug. Domaćini su krenuli nešto agresivnije od nedojmljivih Engleza, imali dvije dobre šanse u prvom dijelu, no gostujući vratar Al-Habsi odlično je reagirao u oba navrata. Na drugoj strani druga prića. Tipično engleska. Centaršut Teymouriana u kazneni prostor, Gary Speed gađa glavom u golmana Ranđelovića, nakon čega lopta u gužvi dolazi do McCana, a ovaj nisko od stative sprema loptu u mrežu za 0:1 iz praktički prve prave šanse na utakmici. Beograđani su u nastavku odigrali - nikako. Bez ideje i taktike, olakšali su Boltonu da do kraja sačuva minimalnu prednost i tako izbaci Zvezdu iz bilo kakvih kombinacija za drugi krug. Bolton, pak, ni s ovom pobjedom nije teoretski osigurao plasman dalje, pa će morati pričekati posljednje kolo.

Aris i Braga podijelili su bodove u Grčkoj i tako dodatno zakomplicirali život u skupini F. Portugalci su poveli već nakon šest minuta golom Rolanda Linza koji je volejem zakucao Peixotov ubačaj iz kornera. Aris se vraća u utakmicu dvadeset minuta kasnije kada je Guiaro iskoristio asistenciju Papadopoulosa i tako naplatio puno bolju igru Grka u tom dijelu. Ovim remijem Aris se doveo u situaciju da će mu u Munchenu vjerojatno biti potreban bod za prolaz, ukoliko Braga na svom terenu pobijedi Crvenu Zvezdu.

Skupina F, rezultati:
Aris - Braga 1:1, Crvena Zvezda - Bolton 0:1

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Skupina G: Tottenham prošao, Happoel se nada

Tottenham je u gostima izborio bod protiv Anderlechta i plasirao se u daljnje natjecanje. Goor je u 67. minuti iskoristio loše postavljanje obrane Tottenhama i lako svladao Robinsona. Samo tri minute kasnije Van Damme je u kaznenom prostoru oborio Berbatova, koji je i realizirao kazneni udarac.

Getafe je stigao do vjerojatno presudnih bodova u Danskoj. U 11. minuti Manu je lijepo ubacio, a Hernandez je iz blizine lako ugurao loptu u mrežu. U 78. minuti Granero je sjajno prošao domaću obranu i s dvadesetak metara prebacio vratara Zazu. U drugoj minuti sudačke nadoknade Prica je postavio konačan rezultat.

Skupina G, rezultati:
Anderlecht - Tottenham 1:1, Aalborg - Getafe 1:2.

Skupina H: Francuzi i Šveđani na sigurnom

Austria Beč oprostila se od Lige Uefa novim porazom na svom tlu, a glavni "krivac" bio je naš Ivica Majstorović. Naime, i Austrijanci i Grci tražili su samo pobjedu, sve ostalo praktički bi ih izbacilo iz drugog kruga. Nažalost, to se ne bi reklo i po rezultatu; do same sudačke nadoknade na semaforu je blještilo 0:0, no tada Majstorović stiže na centaršut Darija Fernandeza i šalje loptu kraj vratara Fornezzija za presudna tri boda koja su ostavila Grke u igri.

U drugom susretu u grupi između dvije "osigurane" momčadi, Bordeaux je na stadionu Chaban-Delmas bio bolji od Helsingborga s 2:1. Domaćini su poveli nakon 12 minuta igre, kada Chamakh hvata dugu loptu Hernandeza i smješta je u donji kut za 1:0. Šveđani se vraćaju pet minuta kasnije preko koga drugog nego Henrika Larssona uz asistenciju Tamboure, da bi konačnih 2:1 postavio Jussie na dodavanje Alejandra Alonsa 20-ak minuta prije kraja. Helsingborg je od 63. minute igrao s igračem manje zahvaljujući drugom žutom kartonu Tamboure.

Skupina H, rezultati:
Austria Beč - Panionios 0:1, Bordeaux - Helsingborg 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!