Rukomet

Argentina razara!

Goran Markuš • četvrtak, 06.12.2007.

Lakom pobjedom, Argentina je otvorila President's Cup u Plaisiru na kojem se šest posljednjih reprezentacija nakon preliminarnih grupa razigrava za što bolji plasman od 19 do 24 mjesta u ukupnom poretku. Do svoje prve pobjede došle su i brze rukometašice Japana...

U prvoj utakmici, Argentina je u potpunosti nadigrala Australiju sa 22 gola razlike na kraju susreta. Odlične Argentinke nakon 15 minute i +2 ubacuju u višu brzinu i do poluvremena im Australke uspijevaju zabiti samo mizerna tri gola.

Nakon poluvremena, Argentinke ne popuštaju i veličanstvenom obranom dopuštaju samo Nicole Hughes da nađe put do njihove mreže dok one nesmetano i konstantno tresu suprotan gol. Najbolja reprezentativka na parketu, Argentinka Sonia Meyer ujedno je zaslužila i titulu najboljeg strijelca na utakmici.

Za razliku od Argentine, Japanke su mnogo teže došle do svoje prve pobjede na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu. Nakon iscrpljujućeg i neizvjesnog prvog poluvremena nitko nije očekivao Japansku premoć u drugom i pobjedu sa visokih osam razlike.

Sve zasluge za pobjedu Japanske reprezentacije pripadaju odličnoj Mineki Hirai koja je zabila nevjerojatnih sedam od osam pogodaka u zadnjih deset minuta susreta. Kang Jae-Wongu, nekadašnjem najboljem rukometašu na svijetu i sadašnjem treneru reprezentacije Kine ovo je bila dobra lekcija za budućnost, kako na ovom prvenstvu tako i na slijedećim Olimpijskim igrama u Pekingu.

Svjetsko prvenstvo za žene:
Skupina 3: Argentina - Australija 31:9 (15:8)
Skupina 4: Kina - Japan 22:30 (13:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!