Zimski sportovi

Bad Kleinkircheim kao prekretnica

Goran Tomičić • petak, 07.12.2007.

Austrijski Bad Kleinkircheim prva je postaja skijaša nakon povratka s američko-kanadske turneje, a na rasporedu su veleslalom i slalom. Naravno, nama će mnogo zanimljiviji biti nedjeljni slalom...

Subota u deset i 13 sati donosi treći veleslalom sezone, a s ciljem ulaska u drugu vožnju jedini naš predstavnik će biti Ivica Kostelić. Teško je izdvojiti favorite, ali ipak se ističe nekoliko skijaša. U prve dvoje ovosezonske utrke na najvišoj stepenici postolja su završili Svindal i Albrecht, a potonji bi mogao taj rezultat ponoviti i u Austriji. Postolju se svakako nada Ted Ligety, vodeći skijaš Svjetskog kupa u ovoj disciplini, a u krugu favorita je i Matt.

Cuche je dugi niz sezona u veleslalomskom vrhu i u svakom nastupu ima izgleda za dobar plasman, a u favorite svakako treba ubrojiti i Blardonea. Naravno, tu je i najsvestraniji skijaš Svjetskog kupa Benjamin Raich. U skupini kandidata za dobar plasman su još Palander i Moelgg, dok Miller uvijek može pobijediti, ali i odustati. Kao potencijalna iznenađenje treba izdvojiti Fanaru i Bourquea.

U nedjelju u isto vrijeme vozi se slalom. Ivica Kostelić će pokušati prekinuti niz loših rezultata u ovoj disciplini i priruštiti hrvatskim ljubiteljima skijanja nove dobre uspomene vezane uz Bad Kleimkircheim. Podsjetimo, upravo ovdje je Janica Kostelić 15. i 16. siječnja 2006. godine ostvarila prve pobjede u brzim disciplinama u Svjetskom kupu, ali sada bismo bili zadovoljni i plasmanom Ivice među deset najboljih. Drugi naš predstavnik će vjerojatno biti Dalibor Šamšal, koji još skuplja iskustvo, ali nećemo dugo čekati na prve bodove.

Krug slalomskih favorita ne razlikuje se mnogo od vrha veleslaloma. Tu su također Palander, Moelgg, Raich i Matt, a svakako treba spomenuti odličnog Grangea. Visoki plasman očekuju Schönfelder i Larsson, a daleko od vrha nije ni Lizeroux. Domaći navijači nadaju se i dobrom nastupu Manfreda Prangera. Favoritima bi račune mogli pokvariti sjajni Nijemac Neureuther, austrijska nada Koll i Cochran, novi Amerikanac u vrhu slaloma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!