Rukomet

Argentina ponovno uspijeva

Goran Markuš • subota, 08.12.2007.

Nakon današnjih utakmica President's Cupa u Plaisiru, reprezentacija Argentine je drugom uzastopnom pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini i borbu za 19. mjesto. U četvrtoj skupini Kina je stigla do prve pobjede na svjetskom prvenstvu i nadomak je druge pozicije i borbe za 21. mjesto...

Dominikanska Republika se pokazala puno tvrđim orahom od Australki koje su djevojke iz Argentine jučer savladale bez nekih većih problema. Mlade Dominikanke na poluvrijeme su otišle sa vodstvom, no kako je utakmica odmicala istopila se i njihova prednost te su pet minuta prije kraja gubile sa 4 razlike. Unatoč tome nisu se predale i odličnim pritiskom uspjele su smanjiti rezultat na minimalnih jedan razlike u posljednjim trenucima igre.

Ovo je bila uvjerljivo najlošija predstava mlade Suleydi Suarez koja je upisala samo šest obrana, dok je za Ofeliu Vazquez ovo bila najbolja utakmica na svjetskom prvenstvu u kojoj je zabila odličnih sedam pogodaka. Nešto lošija predstava Australki djelomično se može pripisati i katastrofalnoj igri Lucie Haro koja osim bijedna dva gola od 13 pokušaja nije ništa značajno učinila kako bi utjecala na malu nesigurnost njezine ekipe.

U drugoj utakmici Kina je bez većih problema već u desetoj minuti igre svladala otpor koji su Paragvajke bile spremne pružiti. Nakon +7 na poluvremenu Kineskinje nisu pale u drugom poluvremenu kao u jučerašnjem susretu već su nastavile sa odličnom igrom i golom u zadnjim sekundama završile utakmicu sa visokih +9 razlike.

Odlična Paragvajka, Fabiana Aluana završila je utakmicu kao najbolji strijelac sa odličnih 10 pogodaka, no nažalost ona je bila ujedno i jedina djevojka koja je svojom igrom mogla održati korak sa Kineskinjama. S druge strane, Kang Jae-Wong može biti zadovoljan svim svojim igračicama koje su na ovom susretu pokazala puno veću disciplinu, kontrolu i konstantnost nego u jučerašnjem srazu sa Japankama.

Svjetsko prvenstvo za žene:
Skupina 3:Argentina - Dominikanska Republika 21:20 (11:13)
Skupina 4:Kina - Paragvaj 23:16 (13:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!