Rukomet

Hrvatska – Angola: Hrvaticama ostale tek kalkulacije

Ivana Strahija • subota, 08.12.2007.

Hrvaticama nakon današnjeg debakla ostaju tek kalkulacije i teoretiziranje oko ulaska u četvrtfinale. Porazom od Angole naše su ostale na nuli, a Angolke odletjele na četiri boda i dokazale da pobjeda protiv Francuske nikako nije bila slučajnost.

Hrvatska – Angola 28:34 (16:16)

Francuska, Metz, Salle les Arenes
Suci: Din, Dinu (Rumunjska)

Hrvatska: Tatari 1, Golubić 1, Milanović-Litre, Starček, Gaće 1, Pušić 2, Palčić, Horvat, Pasičnik 13, Penezić 7, Lovrić 2, Zebić 1

Angola: Eduardo 4, Bengue 6, Trinidade 3, Calandula 2, Almeida 8, Amaral, Fernandes 1, Kiala M. 8, Kiala L., Bernardo 1, Tavares 1

Obrane
Hrvatska: Grubišić 7, Jelčić 3
Angola: Tavares -, Pedro 12, Branco 1

Isključenja
Hrvatska: 10 minuta
Angola: 6 minuta

Sedmerci
Hrvatska: 3/4 (Pasičnik 3/4)
Angola: 5/6 (Bengua 3/4, Kiala M. 1/1)

Da budemo iskreni, naše danas ni nisu zaslužile pobjedu. Premlakom igrom u obrani, premalim brojem obrana vratarki, previše izgubljenih lopti – zbilja nedovoljno dobro da se pobijedi stroj zvan Angola.

Cijela je utakmica tako pala na leđa Cvite Pasičnik i u nešto manjoj mjeri Andree Penezić. Pasičnik je zabijala, Pasičnik je izvodila sedmerce, Pasičnik su izbubetale sve igračice u obrani Angole, ali je Cvita samo jedna. Osvojena titula najbolje igračice susreta Cviti na kraju nije bila nikakva utjeha.

U 13. minuti Angolke imaju +2 kod 5:7, što je trebalo biti jasno zvono za uzbunu. Ipak, premda naše imaju igračicu više to ne iskorištavaju, već Afrikanke desetak minuta kasnije odlaze na +3. Do kraja poluvremena naše tek grčevitom borbom, uz nekoliko promašaja Angolki, izjednačavaju pogotkom Lovrić.

Otvaranje drugog poluvremena daje nam nadu da ipak nećemo potonuti, Penezić odmah pogađa za vodstvo 17:16. No, naše gube loptu ko da su im ruke šuplje i premda se Grubišić na golu budi iz zimskog sna, za razliku od jako slabe Jelčić u prvom dijelu, ne valja nam ni napad.

Ne čudi stoga +5 Angole u 43. minuti, a serijom od +3 angolska reprezentacija dolazi i do +8 u 57. minuti. Marcelina Kiala i Nair Almeida, za koje smo dobro znali da pogađaju bez problema, naše nisu mogle zaustaviti. Iznimna vratarka Pedro, koja do sad očito nije pokazala svoj puni potencijal, obranila je 12 šuteva (1 sedmerac) i tako uvelike pomogla svojoj ekipi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!