Rukomet

Norvežanke prebrze za Rusiju

Petar Plevnik • subota, 08.12.2007.

Najzanimljiviji susret drugog kola skupine I igran je u Metzu, gdje su Norvežanke svladale Rusiju i tako načinile velik korak ka osvajanju prvog mjesta u skupini. Francuskinje su se pak pobjedom nad Makedonijom oporavile od iznenađujućeg poraza od Angole...

Nakon šokantnog poraza od Angole, Francuska nije dopustila novo iznenađenje protiv Makedonije. Makedonke su se vrlo dobro nosile u prvom dijelu, koje je većim dijelom proteklo u minimalnoj prednosti Francuskinja, a upravo s prednošću od pogotka razlike Francuska je otišla na odmor (12:11).

Početkom nastavka domaće igračice pojačavaju ritam te mini serijom 3:0 u 38. minuti po prvi put odlaze na četiri pogotka razlike (17:13). Makedonke se ne predaju te pogocima Lambevske i Radulović u 48. minuti stižu na samo pogodak zaostatka. To je i bilo sve što su Makedonke uspjele napraviti, budući da je završnih 12 minuta prošlo u potpunom znaku Francuskinja, koje na kraju upisuju laganih 29:23.

Prvo ime u redovima Francuske vratarka Nicolas sa 16 obrana (41%), dok je nepogrešiva iz igre sa šest pogodaka bila Ayglon. Kod Makedonije, koja je ovim porazom mogućnost plasmana u četvrtfinale svela na teoriju, najbolja Radulović sa osam pogodaka.

S puno više neizvjesnosti iščekivan je dvoboj dvaju vodećih reprezentacija u skupini, Norveške i Rusije. Norvežanke su bolje otvorile susret, vodstvom od 2:0 te 3:1, da bi prvo vodstvo Ruskinje uhvatile u 14. minuti, kada Poltoratskaya zabija za 5:4 Rusije. Do kraja prvog dijela, kojeg su obilježile čvrste obrane, bolje su snašle Ruskinje, koje na odmor odlaze s prednošću od 9:7.

U nastavku susreta kreće norveški uragan. Serijom 3:0 Norveška okreće na 10:9, da bi Andryushina vratila Ruskinje u egal, no onda slijedi serija Norvežanki od 6:0 u osam minuta i susret je već u 43. minuti praktički bio riješen. Ruskinje su tek uspjele pripjetiti kod rezultata 20:18 u 56. minuti, u samoj završnici došle su i na pogodak razlike, no pobjeda Norvežanki nije dolazila u pitanje.

U redovima Norveške po pet pogodaka Nyberg i Lybekk te 12 obrana Haraldsen, dok kod Ruskinja pet pogodaka Polenove te 10 obrana Sidorove.

Svjetsko prvenstvo, grupa MI, drugo kolo:
Makedonija - Francuska 23:29 (11:12), Norveška - Rusija 22:21 (7:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!