Rukomet

Japanke u serijama

Goran Markuš • subota, 08.12.2007.

Odlične reprezentativke Japana, sa nekoliko napadačkih serija pojedinki stigle su do druge pobjede te će u srazu sa mladim Argentinkama odlučivati o 19 poziciji na svjetskom prvenstvu. U drugoj utakmici u Plaisiru Dominikanke su s lakoćom svladale slabašne Australke...

Već na samom početku Dominikanke su preuzele inicijativu i do samoga kraja susreta niti jednom nisu izgubile kontrolu nad utakmicom. Odlična Ofelia Vazquez odigrala je fantastičnu obranu, a šest pogodaka od sedam pokušaja dovoljno opisuje kako je obavila svoje napadačke dužnosti.

Iako je bila najbolja Dominikanka na parketu, Ofelia nije bila i najbolji strijelac utakmice već je ta titula pripala Crisleidy Hernandez koja je sedam puta od čak 14 pokušaja pogodila suparničku mrežu. Suleydi Suarez je ovaj puta branila svoju mrežu samo kroz jedno poluvrijeme ubilježivši za nju malih pet obrana.

Svojevrstan spektakl u Plaisiru se desio na utakmici Japana i Paragvaja koji su Japanke dobila sa ogromnih +28 razlike. Od samoga početka Japanke su oštro krenule da bi u sedmoj minuti već imale velikih +9 razlike. U drugom poluvremenu napadački su malo pale dok su u obrani i dalje odigrale veličanstveno primivši samo četiri gola.

Specifičnost ovog susreta su bile čak tri veće i nekoliko manjih serija Japanki. Za prvu od njih je zaslužna Noriko Omae sa četiri uzastopna pogotka u isto toliko minuta, a slijedila su je Hitomi Sakugawa i Kaori Onozawa, svaka sa po tri gola u nizu. Paragvajke su podbacile u svim segmentima igre, a činjenica da niti jedna djevojka nije zabila više od tri pogotka samo pokazuje kako nitko nije bio na razini suparnica.

Svjetsko prvenstvo za žene:
Skupina 3: Australija - Dominikanska Republika 14:26 (7:12)
Skupina 4: Japan - Paragvaj 36:8 (23:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!