Rukomet

Gilca odvela Rumunjsku u četvrtfinale

Ivan Ambroš • subota, 08.12.2007.

U drugom kolu grupe M II Njemačka i Mađarska su remizirale. Korea je porazila Poljsku i došla do svojih prvih bodova. Rumunjska je teško porazila Španjolsku i preuzela prvo mjesto u skupini.

Utakmica između Njemačke i Mađarske je završila neriješeno 30:30 (14:17). Iako su Nijemice češće vodile Mađarice su se hrabro držale, a na kraju i imale dosta sreće. Nakon što je Palinger obranila šut Jurack, u posljednjoj sekundi susreta Szamoransky je zabila za izjednačenje. Nijemice se ovaj puta nisu mogle pohvaliti sa statistikom. Vratarke nisu briljirale, a iako je Grit Jurack zabila šest golova, za to je potrošila 13 lopti. Kod Mađarica Ferling je zabila također šest golova, dok je Palinger bila solidna na vratima skupivši 13 obrana.

Poljska i Korea su odigrale susret pun prevrata. Nakon izjednačenja na 4:4 u šestoj minuti Korea je počela nametati svoj ritam i ubrzo je rezultat 4:8. Krajem prvog poluvremena Poljakinje izjednačuju rezultat i zabijaju gol za prvo vodstvo na utakmici 19:18. Na odmor se odlazi s rezultatom 20:19. Drugo poluvrijeme kreće s prednosti Poljakinja od dva gola, međutim Poljakinje čine mnoge tehničke pogreške i dopuštaju Koreankama da prvo izjednače na 26:26, a nakon toga i da povedu. Sa svoja tri uzastopna gola Myoung stavlja točku na i za konačnih 33:37.

Za Poljakinje Polenz je zabila devet golova, a ponovo je raspoložena bila Chemicz skupivši 15 obrana. Kod Koreanki briljirale su Myoung s devet golova kao i vratarka Oh koja je skupila 15 obrana.

Španjolska se prije ogleda s Rumunjskom morala suočiti s tužnom činjenicom da će preostale utakmice na Svjetskom prvenstvu igrati bez svog prvog asistenta i drugog strijelca Macarene Aguilar zbog slomljenog nosa. No, ni ona ne bi pomogla Španjolkama u ovoj nemogućoj misiji. Prvi gol na utakmici zabija Ionela Stanca (Gilca). Španjolska izjednačuje na 1:1 i 2:2 i to je bilo sve što su izabranice Jorgea Duenasa mogle napraviti. Poslije toga se nastavlja Gilca-show u kojem je bivša igračica naše Podravke Vegete uz pomoć svoje izvrsne ekipe bila najbolja igračica utakmice i najbolji strijelac s osam postignutih golova. Rezultat na poluvremenu je bio 6:19 u korist svjetskih viceprvakinja, a susret je zaključen s impresivnih 19:32.

Nakon dva odigrana kola u skupini M II stvari su puno jasnije. Rumunjska s maksimalnih šest bodova i Njemačka s pet, sigurni su putnici u Pariz gdje će se odigrati četvrtfinalni susreti. Mađarska s četiri osvojena boda je na dobrom putu ka glavnom francuskom gradu, a Korea koja ima dva boda morat će još potvrditi četvrto mjesto u skupini. S jako malim šansama za četvrtfinale ostale su Španjolska s jednim bodom i Poljska koja je još uvijek bez bodova.

Svjetsko prvenstvo, grupa M II, 2. kolo:
Njemačka – Mađarska 30:30 (14:17), Poljska – Korea 33:37 (20:19), Španjolska – Rumunjska 19:32 (6:19)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!