Rukomet

Brazilke koplje više

Goran Markuš • subota, 08.12.2007.

Da su Brazilke igrale samo jedno poluvrijeme reprezentacija Austrije bi možda i imala neke šanse. Osim još jednog sramotnog poraza Austrijanki u Beauvaisu iskusne Ukrajinke dolaze do treće pobjede na svjetskom prvenstvu nakon tijesne utakmice protiv odlično raspoloženih djevojaka iz Konga...

Iako su mnogi očekivali žestoku borbu, očito iscrpljene Austrijanke nisu smogle snage da poslože svoje redove i pruže neki ozbiljniji otpor razigranim Brazilkama. Austrija je, zahvaljujući Alexandri Materzok i Katrin Engel neko vrijeme igrala u egalu sa suparnicama no Brazilke su ipak bile preveliki zalogaj za nekompletnu ekipu kakva je trenutno austrijska.

Od devet Brazilki koje su zatresle suparničku mrežu čak je njih pet to uspjelo više od četiri puta čime su samo još jednom pokazale svoj širok spektar kvalitetnog igračkog kadra. Juan Oliver Coronado može biti prezadovoljan napretkom svoje ekipe, a olimpijski snovi sad su svima realniji.

Utakmicu između Konga i Ukrajine okarakterizirale su vrlo loše obrane obje ekipe čime su u konačnici profitirale iskusne Ukrajinke. Nakon izjednačenog prvog poluvremena Ukrajinke su uspjele povesti i to vodstvo održati do samoga kraja susreta.

Vratarke su definitivno bile najveće rupe ekipa sa mizernih 15 posto učinkovitosti. U ovakvoj situaciji iskustvo i kvaliteta tima je presudila, a činjenica da su baš sve Ukrajinke uspjele pogoditi suparničku mrežu govori dovoljno o njima kao timu.

Svjetsko prvenstvo za žene:
Skupina 1: Brazil - Austrija 38:19 (19:10)
Skupina 2: Kongo - Ukrajina 28:31 (14:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!