Rukomet

Hrvatska – Norveška: Ima, ima nade!

Ivana Strahija • nedjelja, 09.12.2007.

I dok je većina nakon jučerašnjeg poraza od Angole bacila koplje u trnje i otpisala Olimpijske igre, danas, nakon cijele noći kalkuliranja, saznajemo da ipak ima nade da naše ostvare pravo kvalifikacija za najvažniji sportski događaj.

HRVATSKA - NORVEŠKA 29:35 (14:15)

Francuska, Metz, Suci: Geipel, Helbig (Njemačka)

Hrvatska: Tatari 3, Milanović-Litre 2, Starček 3, Gaće 1, Pušić 1, Palčić 3, Horvat 2, Pasičnik, Penezić 1, Lovrić, Zebić 2, Franić 11

Norveška: Johansen A. H. 3, Nyberg 3, Aamodt 4, Snorroeggen 5, Lybekk 3, Nostvoldt 1, Breivang 2, Hamerrseng 6, Johansen K. M. 5, Frafjord 1, Riegelhuth 1, Harsaker 1

Obrane
Hrvatska: Grubišić 18 (1 7m), Jelčić -
Norveška: Grimsbo -, Haraldsen 15

Isključenja
Hrvatska: -
Norveška: -

Sedmerci
Hrvatska: 4/5 (Franić 4/5)
Norveška: 3/5 (Johansen A. H. 1/1, Snorroeggen 1/1, Nostvoldt 0/1, Hamerrseng 1/2)

Kako stvari sada stoje, ukoliko se sve posloži onako kako su izračunali vještiji od nas, postoji šansa da Hrvatice, kao devetoplasirana ekipa Svjetskog prvenstva, ipak zarade kartu za jedan od tri europska kvalifikacijska turnira koja vode u Peking.

Na današnjoj utakmici protiv Norveške Hrvatice nisu bile loše. Čak dapače, opuštenim su pristupom i bez imperativa pobjede naše pokazale svu ljepotu svoje igre. Briljirala je mlada Franić (11 pogodaka), koja je kasnije dobila i sat igračice utakmice, no ček možda i više od nje senzacionalna vratarka Grubišić sa 18 obrana.

Premda je hrvatska javnost zbog vaterpola ostala zakinuta za velik dio prvog poluvremena utakmice Hrvatske i Norveške, tih je 30 minuta vrijedilo vidjeti, pa makar i na preskokce. Norveška otvara bolje, odlazi na +3 kod 5:2, no Hrvatska pritišće i iznimnim akcijama Franić, Pušić i Starček stiže do 6:6.

Nakon toga naše više ne ispuštaju egal, čak i nakratko vode kod 12:11 (Franić i Horvat). U drugom dijelu Hrvatska je još bolja, u 32. minuti preuzima vodstvo od +1 (17:16) i drži ga sve do 20:19. Tada Norvežanke ipak jure naprijed, iako su hrvatske reprezentativke imale i više no jednu priliku za smanjiti i dostići vodstvo, susret završava sa šest pogodaka prednosti Norveške.

Nakon sloma u subotu danas smo opet oduševljeni hrvatskim rukometašicama, nadajmo se da će u utorak protiv Makedonije zacementirati peto mjesto skupine i potom pobijediti u utakmici za devetu poziciju SP-a.

Za kraj napomenimo samo da na klupi danas nije bilo izbornika Josipa Šojata, no hrvatska igra zbog toga nije ni najmanje patila, pošto ga je sasvim solidno zamijenio Mato Matijević uz pomoć suradnika. Uz sve to, u igru ni na minutu nije ušla Svitlana Pasičnik, ona je odmor i više no zaslužila.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!