Rukomet

Palinger, Toth i Görbicz srušile Rumunjsku

Ivan Ambroš • nedjelja, 09.12.2007.

U trećem kolu grupe M II Rumunjska je doživjela prvi poraz na Svjetskom prvenstvu. Bolje od izabranica Georgha Tadicija bile su Mađarice, predvođene izvrsnim triom Palinger-Toth-Görbicz. Španjolke su bile bolje od Koreanki i praktično osigurale četvrtfinale. Njemačka je rutinski porazila borbenu Poljsku...

Nakon što su i Španjolke i Koreanke krenule dosta izjednačeno, prvo značajnije vodstvo je španjolsko za 7:4. No Koreanke stižu na 9:9 i 11:11 ali na odmor se ipak odlazi rezultatom 13:12. Tijekom cijelog drugog poluvremena Španjolska je imala vodstvo i sve konce u svojim rukama. Utakmica je završila zasluženom pobjedom Španjolki 28:26.

Choi je zabila šest golova, a najbolja igračica utakmice s deset golova bila je vanjska španjolska napadačica Marta Mangue, koja je prošle sezone zajedno s našom Tihanom Ambroš (Šarić) osvojila naslov španjolskih prvakinja s Ribarrojom, klubom koji je ove sezone protivnik naše Podravke Vegete u Ligi prvakinja.

U prvom poluvremenu Rumunjska protiv Mađarske dolazi do prednosti od 5:10 i 10:15. Do odmora Mađarice uspijevaju smanjiti na 14:16. Drugi dio započinje iznenađujućim buđenjem Mađarica koje izjednačavaju na 19:19. Poslije toga su povele i vodstvo nisu ispuštale do kraja susreta, koji je završio sa konačnih 34:31.

Kod Mađarica izvrsna Timea Toth s 13 golova, nevjerojatna Anita Görbicz s 11 golova iz 12 pokušaja, a briljirala je i Palinger sa 17 obrana. Kod Rumunjki najbolji strijelac bila je Lecusanu s devet golova.

Iako su Poljakinje imale i vodstvo u prvom poluvremenu od 6:7 Nijemice poslije toga dižu tempo igre i na odmor se odlazi s 10 golova razlike - 22:12. U drugom dijelu Poljakinje se malo po malo dižu i u 56. minuti dolaze na samo gol zaostatka 33:32. No, brojnim pogreškama upropastile su šansu koje su im Nijemice pružile, pa je susret završio s konačnim rezultatom 35:32.

Najbolji strijelac susreta bila je nezaustavljiva Viborgova ljevakinja Grit Jurack s 12 golova, dok je Clara Woltering skupila 14 obrana. Za Poljakinje po šest golova zabile su Dagmara Kowalska i Kinga Polenz.

Kolo prije kraja drugog kruga, Njemačka je zasjela na prvo mjesto grupe M II sa sedam bodova, Rumunjska i Mađarska imaju po šest, Španjolska tri, Korea dva, dok su Poljakinje jedine još uvijek bez bodova i bez šansi za četvrtfinale. Kako sada stvari stoje, s aspekta hrvatske reprezentacije, za deveto ili jedanaesto mjesto na Svjetskom prvenstvu najvjerojatnije ćemo igrati protiv Koreje ili Poljske.

Svjetsko prvenstvo, grupa M II, 3. kolo:
Španjolska – Korea 28:26 (13:12), Mađarska – Rumunjska 34:31 (14:16), Njemačka – Poljska 35:32 (22:12)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!