Rukomet

Rusija pregazila Francusku

Petar Plevnik • nedjelja, 09.12.2007.

Uz pobjedu Norveške nad Hrvatskom, pretposljednje kolo u skupini I glavnog dijela natjecanja donijelo je novu pobjedu Angole te novi poraz domaćina Francuske...

Baš kao i Hrvatice dan prije i Makedonke su se s Angolom dobro nosile u prvom dijelu. U 24. minuti Makedonija je čak i imala vodstvo od tri razlike (13:10), no do kraja prvog dijela Angola radi seriju 7:1 i odlazi na odmor s prednošću od 17:14. Početak nastavka donio je još bolju igru Afrikanki, koje u sedmoj minuti nastavka po prvi put odlaze na plus sedam (23:16), prednost koju su bez problema održale do kraja susreta.

Po sedam pogodaka u redovima Angole postigle su Bengue i Almeida, dok je vratarka Pedro upisala 13 obrana. Kod Makedonije po šest pogodaka Radulović i Todorovske.

Nakon jučerašnjeg poraza od Norveške, Ruskinje su se lakše od očekivanog obračunale s domaćinom Francuskom. Od samo početka svjetske su prvakinje nametnule svoj ritam, nedopustivši Francuskinjama da se približe. Već nakon pola sata igre Rusija je vodila sa 15:9, a dominacija Ruskinja nastavila se i u nastavku, što je u konačnici rezultiralo s visokih 31:20 za Rusiju.

Kod raznovrsnih Ruskinja, kod kojih se jedino Muravyeva nije upisala u strijelce, najbolja Sidorova sa 14 obrana te Polenova sa sedam pogodaka, dok kod Francuskinja šest pogodaka Ayglon.

Svjetsko prvenstvo, grupa MI, treće kolo:
Makedonija - Angola 25:33 (14:17), Rusija - Francuska 31:20 (16:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!