Rukomet

Četvorka daleko nadmoćnija

Goran Markuš • nedjelja, 09.12.2007.

U sukobima za što bolji plasman (od 19. do 24. mjesta) na svjetskom prvenstvu u Plaisiru, ekipe iz čevrte skupine u President's Cupu pokazale su se daleko snažnijima od reprezentativki pristiglih iz skupine 3...

U prvoj utakmici susrele su se Australija i Paragvaj, dvije daleko najlošije reprezentacije na ovom svjetskom prvenstvu. Njihov sukob okarakterizirala je katastrofalna učinkovitost obje ekipe što je rezultiralo sa ukupnih, mizernih 30 golova. Jedina svjetlija točkica na utakmici bila je Fabiana Aluana, Paragvajka koja je sa sedam pogodaka najzaslužnija za pobjedu svoje reprezentacije.

U borbu za 21. mjesto ušle su odlične Kineskinje i mlade predstavnice Dominikanske Republike. Već na samom početku utakmice Kineskinje su preuzele inicijativu te vrlo kontroliranom igrom tijekom cijelog susreta držale sve konce u svojim rukama.

Odlične Qui Xiang Wei i Jin Lan Liu bile su glavne nositeljice kineske igre zajedno zabivši gotovo polovicu golova na susretu. Ovako velikom porazu od 19 razlike potpomogla je još jedna u nizu loših igara mlade Suleydi Suarez koja je u 47 minuta igre uspjela spriječiti samo osam lopti da pronađu put u njezinu mrežu.

Sukob za 19. poziciju trebao je predstaviti borbu dviju najboljih reprezentacija u Plaisiru, međutim svestranost i brzina Japanki su se pokazale prevelikom preprekom za neiskusne Australke. Već sa +9 na poluvremenu Japanke su svima dale do znanja kakav nas ishod očekuje.

Glavni razlog Australskog neuspjeha je činjenica da su samo tri djevojke zabile više od jednog gola, no to ih nije spriječilo da nakon utakmice proslave, za njih odlično 20. mjesto. S druge strane, osim Kazuse Nagano koja nije ni zaigrala, za Japansku reprezentaciju sve su djevojke zabile, a čak njih sedam otišlo je iznad famoznog jednog gola.

Svjetsko prvenstvo za žene:
Borba za 19. mjesto: Argentina - Japan 20:31 (10:19)
Borba za 21. mjesto: Dominikanska Republika - Kina 16:35 (11:17)
Borba za 23. mjesto: Australija - Paragvaj 14:16 (8:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!