Košarka

Montepaschi razvalio Repešu, Radulović odličan

Ivana Spahija • nedjelja, 09.12.2007.

Najzvučniji susret 13. kola talijanske košarkaške lige bio je derbi između vodeće momčadi prvenstva, Montepaschija iz Siene i Repešine Lottomatice Rome, koja je bila nova "žrtva" neporažene momčadi lige. Nikola Radulović briljirao je u pobjedi Avellina nad Eldom iz Napulja...

Vodeća i još uvijek neporažena momčad prvenstva, Montepaschi iz Siene, i u ovom kolu nastavio je svoj niz nepobjedivosti. Ovaj put "na repertoaru" momcima iz Siene bili su izabranici Jasmina Repeše, koji se kući u Rim vraćaju nakon poraza od 92:76. Košarakši Lottomatice dobro su se držali u prve dvije četvrtine, na poluvremenu su domaćini imali prednost od devet poena (43:34).

U nastavku su se razigrali košarkaši Montepaschija koji su prevođeni odličnim Rimantasom Kaukenasom (25 poena, jedan skok i dvije asistencije) i Romainom Satom (21 poen, tri skoka i jedna asistencija) došli do +15 (72:57), a slično je bilo i u posljednjih deset minuta igre u kojima su domaćini uzeli pobjedu sa 16 poena prednosti. Montepaschi je ovom pobjedom izjednačio rekord momčadi Kinder Bologne koja je u sezoni 1997./1998. također imala niz od 13 uzastopnih pobjeda.

Roko Ukić proveo je 26 minuta na parketu u dresu Lottomatice, postigao je 12 poena kojima je pridodao jedan skok i dvije asistencije. Iz rimske momčadi istkanuo se i Allan Ray s 19 postignutih poena.

Momčad Benettona ostvarila je pobjedu na domaćem terenu nad Legeom iz Scafatija, košarkaši iz Trevisa slavili su rezultatom 75:64. Već nakon prvih deset minuta igre domaćini su ostvarili prednost od 15 poena (23:8), ponajprije zahvaljujući raspoloženom Mariju Austinu. Sličnim tempom Benetton je vodio igru i do kraja prvog poluvremena kada su imali +17 (40:23). Ništa značajnije nije se promijenilo do samog kraja susreta u kojem su domaćini pobijedili s 11 poena prednosti. Uz Austina, pobjedi Benettona najviše je pridonio Reece Gaines s 23 postignuta poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Upim Bologna našeg Dalibora Bagarića (17 minuta, 11 poena i četiri skoka) kod kuće je poražena od Tisettante Cantu rezultatom 69:72. Iako su domaćini na kraju prve četvrtine imali prednost od šest poena (16:10), u idućih deset minuta gosti su došli do +5 (32:37). U nastavku su košarkaši Tisettante uspjeli održati minimalnu razliku od tri poena (57:60), a iako su domaćini u posljednjoj četvrtini došli do pola koša zaostatka (68:69), pobjedu su ipak uzeli gosti iz Cantua.

Prvo ime susreta je Denham Brown iz pobjedničke momčadi, ubacio je 20 poena kojima je pridodao i četiri skoka, a iz domaće momčadi najviše se istaknuo Stefano Mancinelli s 15 ubačenih poena uz šest skokova i tri asistencije.

Košarkaši Air Avellina upisali su pobjedu kod kuće svladavši momčad Eldo Napolija, bilo je 89:77 za domaćine. Rezultat je nakon prvih deset minuta bio izjednačen (23:23), a na odmor su pri prednosti od tek pola koša otišli košarkaši Avellina (42:41). Treća četvrtina donijela je preokret i vodstvo gostiju od šest poena (59:65), a tome je najviše pridonio Jumaine Jones. Ipak, posljednja četvrtina donijela je novi preokret i konačnu pobjedu Avellina.

Prvo ime susreta je Chris Monroe iz gostujuće momčadi s 23 postignuta poena, a od domaćina su se najviše istaknuli Devin Smith, koji je postigao 22 poena, te Nikola Radulović, koji je u 31 minutu provedenu na parketu ubacio 20 poena uz dva skoka i jednu asistenciju.

Pobjedu na domaćem terenu ostvarila je i momčad Armani Jeansa koja je u Milanu svladala momčad La Fortezze iz Bologne, bilo je 81:62 za domaćine. Nakon prve dvije prilično izjednačene četvrtine (43:39 nakon 20 odigranih minuta), u nastavku su se razigrali košarkaši iz Milana koji su na kraju treće četvrtine došli do +10 (60:50), da bi se potpuno raspucali u posljednjih deset minuta i ostvarili i više nego uvjerljivu pobjedu s 19 poena prednosti.

Pobjedi domaćina najviše je pridonio Danilo Gallinari koji je postigao 22 poena uz sedam skokova i tri asistencije, a iz momčadi La Fortezze najbolji je bio Dewarick Spencer s 13 ubačenih poena.

Premiata Montegranaro također je pokazala dobru učinkovitost na domaćem terenu, košarkaši iz Montegranara upisali su pobjedu nad Cimberiom iz Varesea rezultatom 79:73. Iako je cijeli susret bio prilično izjednačen, domaćini su tijekom svih 40 minuta održavali prednost od četiri ili pet poena i na kraju ostvarili i pobjedu, ponajprije zahvaljujući Rickyju Minardu koji je postigao 18 poena uz sedam skokova i dvije asistencije. Od gostiju, najuspješniji je bio Aleksandar Capin s 18 ubačenih poena kojima je pridodao četiri skoka i jednu asistenciju. Mate Skelin je u 29 minuta provedenih na parketu u dresu gostujuće momčadi ubacio 11 poena kojima je pridodao i četiri skoka.

U utakmici koja je ponudila nevjerojatan preokret, košarkaši Angelica iz Bielle na gostovanju kod Snaidera iz Udina ostvarili su pobjedu rezultatom 78:84. Domaćini su već u prvoj četvrtini došli do prednosti od 12 poena (21:9), a do poluvremena su to još povećali i na odmor su otišli pri +15 (44:29). U nastavku su se probudili i gosti koji su, predvođeni B.J. Elderom uspjeli smanjiti zaostatak na samo šest poena na kraju treće četvrtine (67:61), a u posljednjoj su četvrtini preokretom došli do pobjede sa šest poena prednosti. Osim Eldera, pobjedi gostiju najviše je pridonio i Kevinn Pinkey s 19 ubačenih poena, dok je iz momčadi Snaidera najučinkovitiji bio Nate Green s 19 postignutih poena uz šest skokova i četiri asistencije.

Na gostujućem terenu uspješna je bila i momčad Pierrel Capo d'Orlanda koja je u Rietiju svladala košarkaše Solsonice rezultatom 98:100, i to nakon jednog produžetka jer je regularni dio utakmice završio rezultatom 86:86. Prvo ime susreta je Gianmarco Pozzecco koji je postigao 27 poena uz tri skoka i šest asistencija, dok je od domaćina najbolji bio Russell Carter s 23 ubačena poena.

Lega A Basket, 13. kolo: Montepaschi Siena - Lottomatica Roma 92:76, Benetton Treviso - Legea Scafati 75:64, Upim Bologna - Tisettanta Cantu 69;72, Air Avellino - Eldo Napoli 89:77, Armani Jeans Milano - La Fortezza Bologna 81:62, PRemiata Montegranaro - Cimberio Varese 79:73, Snaidero Udine - Angelico Biella 78:84, Solsonica Rieti - Pierrel Capo d'Orlando 98:100, Scavolini Spar Pesaro - Siviglia Wear Teramo 81:77.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!